logo


Με πρώτο θέμα την απ’ ευθείας ανάθεση- ύψους 12.000 ευρώ- σε ορκωτό λογιστή (σ.σ. τον ίδιο που ελέγχει τον απολογισμό-ισολογισμό του Δήμου για το 2014) του ελέγχου για την οικονομική διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 7 Ιουνίου στις 10 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον πως στις συνημμένες εισηγήσεις, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, δεν περιλαμβάνεται αυτή που αφορά στις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για το φάκελο της πρότασης περί “ενοποίησης αστικού ιστού και ορεινού όγκου Πεντέλης” με στόχο την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη και προβολή της πόλης.

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τη Δευτέρα 30 Μαϊου), οπότε και υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από σύσσωμη τη μειοψηφία. Οι κυριότεροι λόγοι που επικαλέστηκαν οι παρατάξεις ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή της πρότασης (σ.σ. η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από φορείς δημοσιεύθηκε τέλος Απριλίου, η πρόταση της Διοίκησης ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, ενώ η προθεσμία υποβολής της “κλείνει” στο τέλος Ιουνίου), η αμοιβή των 25.000 ευρώ περίπου για τον όποιο τεχνικό σύμβουλο επιλεγεί, και μάλιστα για μια μελέτη εν πολλοίς έτοιμη, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλης και παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης (σ.σ. η μελέτη προέρχεται από την Κοινότητα Ροδόπολης, προ καλλικρατικής ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πράσινη Πόλη), καθώς και οι ασάφειες της πρότασης του Δήμου, όπου δεν αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία και κατευθύνσεις. Διαμαρτυρίες επιπλέον εκφράστηκαν επειδή στη διαδικασία κατάρτισης της πρότασης παραγκωνίζεται η Τεχνική Υπηρσία και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, παρόλο που “διαθέτουν και εμπειρία αλλά και διαχειριστική επάρκεια”. Για αγώνα δρόμου του Δήμου, πάντως, έκανε λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευ. Λυρούδιας, να εντάξει σε ευρωπαϊκά προγράμματα δυο έργα- την εν λόγω μελέτη καθώς και πρόταση για το δίκτυο ύδρευσης (σ.σ. πρόκειται, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Λυρούδιας, για έργο που αφορά στον τηλεχειρισμό του δικτύου και στη μείωση διαρροών και που σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΥΠ. ΠΟΛ. ΟΡΓΑΝΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης σε βάρος του προϋπολογισμού ο.ε 2016 για την ανάθεση σε ορκωτό λογιστή του ελέγχου της Οικονομικής ∆ιαχείρισης των Ν.Π.∆.∆ με την επωνυμία: α)Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου και β) Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την «Προμήθεια συστημάτων παλετοφόρων ραφιών σε συμβατική διάταξη, ραφιών μέσων φορτίων για την οργάνωση της αποθήκης και παλετοφόρου οριζόντιας μεταφοράς φορτίου».

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 165/2016 απόφαση Ο.Ε. με τίτλο «Έγκριση Πρακτικών της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την υπηρεσία καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων και λήψη σχετικής απόφασης».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την Ανάθεση «Έκδοση Πιστοποιητικού Ηλεκτρολόγου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση των υπ’ αριθ. 21,155,158, 159, 160,163 /2016 Αποφάσεων Ο.Ε. λόγω αύξησης συντελεστών ΦΠΑ.

TΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και φαξ, μπαταριών και μικροϋλικών», β) των τεχνικών προδιαγραφών και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση των επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του πρώτου μειοδότη για την εκτέλεση του έργου: «Επισκευή στεγανοποίηση στέγης Αίθουσας Π.Χ. κλειστού γυμναστηρίου Ροδόπολης».

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την Ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού σύμβουλου για την ωρίμανση του έργου: «Ενοποίηση του αστικού ιστού και του ορεινού όγκου της Πεντέλης μέσω ανάδειξης δικτύου μονοπατιών, παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού περιβαλλοντικής δραστηριότητας και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του ∆ήμου ∆ιονύσου» που πρόκειται να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης: 14.6.33.33.1-3/ 28-04-2016 του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

∆/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση α)της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας «Μικροβιολογικός & Χημικός Έλεγχος Νερού» και β)των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση α)της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων» και β)των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για την Προμήθεια Υπηρεσιών Επισκευής Οχημάτων του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την ανάθεση της «Προμήθειας Υπηρεσιών Καθαριότητας – Περιβάλλοντος (Κοπή Ψηλών ∆ένδρων – Αποκομιδή Ογκωδών Απορριμμάτων)» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Πληρωμή της Απευθείας Ανάθεσης Εργασιών Αποκατάστασης Βλάβης Ηλεκτροβάνας ∆εξαμενής Γοργοποτάμου και Βλαβών Αυτοματισμών ∆εξαμενών Παρχάρ, Γοργοποτάμου και Ρέας στη ∆ημοτική Ενότητα ∆ροσιάς.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Έκδοση Τελών Κυκλοφορίας Μηχανημάτων Έργου του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2016.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την Ανάθεση «Έκδοση Πιστοποιητικού Ηλεκτρολόγου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Μηχανολόγου Μηχανικού για Έκδοση Πινακίδων Κυκλοφορίας Μηχανημάτων Έργου».

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την Ανάθεση «Προμήθειας Υπηρεσίας Συντήρησης Ανελκυστήρων ∆ημοτικών Κτιρίων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.