logo


Με την αποδοχή των παραιτήσεων Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών στις δυο Σχολικές Επιτροπές, το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του (2/6) συνεδρίαση προέβη στην εκλογή των αντικαταστατών τους. Χαρακτηριστικό είναι πως στη θέση του Αντιπροέδρου και στις δυο Επιτροπές εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος- και εντεταλμένος για την Πολιτική Προστασία- Π. Τσούκας, ενώ όλες οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με τις ψήφους μόνο της Δημοτικής Αρχής. Η Ενωτική Πρωτοβουλία ψήφιζε κατά περίπτωση λευκό ή παρών, απείχε η Νέα Πνοή για το Διόνυσο “για να μη συμμετάσχει στη φαρσοκωμωδία των Σχολικών Επιτροπών» αλλά και επειδή οι πρόσφατες μηνύσεις στρέφονται και κατά της συμβούλου της παράταξης Κ. Αυγέρη, λευκό ή παρών και για τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου με τον επικεφαλής Γ. Ζυγούνα να τονίζει πως “συνάδελφοί του στην προηγούμενη θητεία των Επιτροπών δεν επέδειξαν την απαιτούμενη δημοκρατική ευαισθησία και έκαναν ό, τι τους υπαγορευόταν”.

Έτσι για τη Σχολική Επιτροπή Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης:
Στη θέση του Π. Χρονόπουλου Πρόεδρος εξελέγη η Ε. Καγιαλή και Αντιπρόεδρος (στη θέση της κ. Καγιαλή) ο Π. Τσούκας.
Ενώ στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης:
Πρόεδρος στη θέση της Ξ. Νταγκαλή εξελέγη ο Αχ. Δελαγραμμάτικας ( τακτικό μέλος μέχρι τώρα στη Σ.Ε. Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης) ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη και εδώ ο Π. Τσούκας. Μετά μάλιστα και από την παραίτηση των Σπ. Γιαννουλάτου και Β. Ζώτου από τακτικά μέλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής εξελέγησαν οι συνάδελφοί τους Σ. Ντούντα και Γ. Αφάρας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η εκλογή του κ. Δελαγραμμάτικα στη θέση του Προέδρου για τη Σ.Ε. Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης συνάντησε την αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας, μια που όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης “ο Κώδικας προβλέπει για τη θέση αυτή πρόσωπο που να διαθέτει κάποια συνάφεια με το αντικείμενο. Και τέτοια σχέση ο κ. Δελαγραμμάτικας δεν διαθέτει”, πρόβλεψη που, πάντως, δεν είναι δεσμευτική, σύμφωνα με την απάντηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη.

Στο περιθώριο, τέλος, της συνεδρίασης πολλοί σχολίαζαν την εκλογή του κ. Τσούκα ως Αντιπροέδρου και στις δυο Σχολικές Επιτροπές, με το επιπλέον δεδομένο πως ο ίδιος είναι και εντεταλμένος σύμβουλος σε έναν ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα του Δήμου, αυτόν της Πολιτικής Προστασίας. Απέδιδαν μάλιστα την κίνηση αυτή στο ότι η δεξαμενή από όπου αντλεί έμψυχο δυναμικό η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως αρχίζει να στερεύει.