logo


του Δημήτρη Ζαρρή, Πολιτικού Μηχανικού, δημότη Διονύσου

zarris

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Από το χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Βόρεια Προάστια» μάθαμε αυτό που κάποιοι φοβόμασταν, ότι δηλαδή οι Δημότες Διονύσου δεν θα δικαιούνται δωρεάν διελεύσεων όταν μπουν τα διόδια (καθώς, βάσει του σχετικού νόμου, δικαίωμα δωρεάν διελεύσεων θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που δεν έχουν εναλλακτική διαδρομή χωρίς διόδια, πράγμα που δεν αφορά στο Δήμο Διονύσου).

Μάθαμε επίσης ότι το κόστος καθημερινής χρήσης των διοδίων για μια οικογένεια που και οι δύο σύζυγοι εργάζονται στην Αθήνα με διαφορετικά ωράρια (οπότε και τη χρήση δύο αυτοκινήτων) θα είναι περίπου 50 ευρώ το μήνα με μια ευτελή έκπτωση της τάξης των 3 ευρώ το μήνα για τους μόνιμους κάτοικους (χωρίς να διευκρινίζεται πώς θα γίνει αυτό τεχνικά).

Στο υπόψη δημοσίευμα μάθαμε ότι η ενημέρωση της τοπικής εφημερίδας από τους υπεύθυνους της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ έγινε με τη διαμεσολάβηση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Λυρούδια προς αυτούς. Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Αντιδήμαρχος δεν κάλεσε τους κυρίους αυτούς στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε αυτοί να ενημερώσουν υπεύθυνα το ΔΣ και επομένως και όλους τους Δημότες Διονύσου ως όφειλε.
Έχω επίσης το ερώτημα αν ο κ. Αντιδήμαρχος και επομένως και εσείς κ. Δήμαρχε, γνωρίζατε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη και δεν φροντίσατε να ενημερωθούν οι πολίτες, οι οποίοι τελικά ενημερώθηκαν παρεμπιπτόντως.

Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Σημασία έχει τι γίνεται από εδώ και πέρα. Σας καλώ να οργανώσετε μια ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να καλέσετε τους κυρίους αυτούς της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ώστε να επαναλάβουν αυτά που δήλωσαν στην εφημερίδα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημότες.

Σας καλώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει λήψη απόφασης για τη διοργάνωση της ανοιχτής συνεδρίασης του ΔΣ.

Επίσης σας καλώ να οργανώσετε μια επιτροπή «σοφών» (να το πω έτσι καταχρηστικά), έστω και την ύστατη ώρα, να οργανώσουμε με κάθε μέσο την νομική ή/και τεχνική αντίδρασή μας.

Σας καλώ να λάβετε απόφαση και να οργανώσετε την αντίδραση των Δημοτών Διονύσου (και όχι μόνο) ενόψει των νέων δυσμενών δεδομένων.

Πολιτική μας πρέπει να είναι η παραίτηση του δικαιώματος της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ από την εγκατάσταση διοδίων (χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος) και κυρίως η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, να απαιτήσουμε να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν τα διόδια μόνο και μόνο αν:
1. Λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου σε τακτική και συχνή διέλευση (και όχι όπως τώρα με ένα δρομολόγιο την ώρα το πρωί προς Αθήνα και ένα δρομολόγιο ανά δίωρο επιστροφή από Αθήνα) και με λογικό κόστος, γεγονός που απαιτεί ως προαπαιτούμενο την άμεση κατασκευή της υπογειοποίησης του τμήματος «Τρεις Γέφυρες – Σταθμός Λαρίσης» στην Αθήνα.
2. Άμεση ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης, με την κεντρική κυβέρνηση να αναλαμβάνει την υποχρέωση της κατασκευής του έργου, καθώς ο Δήμος δεν έχει την επάρκεια να ολοκληρώσει άμεσα το έργο.
3. Άμεση διευθέτηση του δασικού / ιδιοκτησιακού θέματος των περιοχών μας και την άμεση ολοκλήρωση των ΓΠΣ.

Σας ευχαριστώ πολύ αν και εφόσον κάνετε τον κόπο να διαβάσετε την επιστολή μου.

Διατελώ μετά τιμής.

Δημήτρης Ζαρρής, M.Sc. Πολιτικός Μηχανικός, Δημότης Διονύσου / ΔΕ Αγίου Στεφάνου.

ΥΓ. Καλώ επίσης τη Δημοτική Παράταξη ΔΑΔΙΟΝ να σώσει την όποια τιμή τής έχει απομείνει, να σταματήσει να υπερασπίζεται τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να ευθυγραμμίσει τη δράση της με τις ανάγκες των Δημοτών μας.