logo


Βόμβα να έπεφτε λιγότερο θόρυβο θα δημιουργούσε! Ο λόγος για την ερώτηση- καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη στη διάρκεια της σημερινής (30/5) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις αμοιβές των Προέδρων και Αντιπροέδρων στα δυο από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου- ΘΕΣΠΙΣ και ΕΣΤΙΑ, που οδήγησε την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου να εκφράσει για πρώτη φορά αμφιβολίες όσον αφορά στη χρηστή διοίκηση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου.

kalaf

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφατέλης απευθυνόμενος προς το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη, που ήταν ο εισηγητής θεμάτων σχετικών με τα δυο Ν.Π., επεσήμανε πως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής, που να ορίζει εκ νέου τις αμοιβές Προέδρων και Αντιπροέδρων δεν υπάρχει! Αυτή η έλλειψη απόφασης, συνέχισε ο τέως Δήμαρχος, γεννά την υποχρέωση για άσκηση ενδίκων μέσων διεκδίκησης των χρημάτων που κατεβλήθησαν ως αμοιβές στους Αν. Στασινοπούλου (για όσο διάστημα ήταν Πρόεδρος), Β. Δαρδαμάνη και Α. Μπέτση για το ΘΕΣΠΙ, καθώς και για τους Σ. Ντούντα (επίσης για όσο διάστημα παρέμεινε Πρόεδρος), Θ. Στάικο και Σ. Ουσταμπασίδη για την ΕΣΤΙΑ.

ds99

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστάκης παραδέχτηκε πως απαιτείτο νέα απόφαση από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ή έστω επικαιροποίηση της παλαιάς που είχε ληφθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Για “ξαφνικό πολιτικό πόλεμο” από πλευράς Καλαφατέλη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης, τονίζοντας πως τα οικονομικά στοιχεία του Νομικού Προσώπου, του οποίου προϊσταται, έχουν ελεγχθεί από ορκωτό λογιστή χωρίς να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος υπογράμμισε πως “Προσωπικά ρώτησα τις Υπηρεσίες του Δήμου ακριβώς αυτό, αν πρέπει να παρθεί νέα απόφαση για τις αμοιβές των Προέδρων και Αντιπροέδρων στα Νομικά Πρόσωπα, και μου απάντησαν αρνητικά, θεωρώντας ότι ισχύει η παλαιότερη απόφαση”!

Να σημειωθεί πως- σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια- η αντιμισθία του κάθε Προέδρου ανέρχεται στα 600 ευρώ και των Αντιπροέδρων στα 240 ευρώ μηνιαίως, με συνολικά καταβληθέν ποσόν για τους 21 μήνες της παρούσας Διοίκησης του Δήμου γύρω στις 35.000 ευρώ.

Πάντως στο περιθώριο της συνεδρίασης στελέχη της Δημοτικής Αρχής- που επιτόπου ζήτησαν και πάλι την άποψη των Υπηρεσιών του Δήμου- μιλούσαν για την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο στη λήψη απόφασης με αναδρομική ισχύ, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα νομιμότητας που μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό χρημάτων.