logo


Τροφή για σκέψη πρέπει να έδωσε η χθεσινή (29 Μαϊου) Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου (ΔΑΔΙΟΝ) στα μέλη της, μετά και από την πολύ χαμηλή συμμετοχή που σημειώθηκε, παρόλο που θέματα προς συζήτηση ήταν ο απολογισμός του έργου της παράταξης το τελευταίο δεκάμηνο, αλλά και η εκλογή νέου Συντονιστικού Οργάνου.

Η μικρή προσέλευση μελών και φίλων προκάλεσε και συζήτηση γύρω από τη νομιμότητα της Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Άνοιξη, μια που αμφισβητήθηκε ευρέως η επίτευξη απαρτίας, γεγονός που πάντως παρακάμφθηκε μπροστά στην ανάγκη να ξαναξεκινήσει δυναμικά η παράταξη, μέσα και από το ξεκαθάρισμα του καταλόγου των μελών: Σύμφωνα με όσα χθες ακούστηκαν, δεν είναι λίγοι αυτοί που, αν και στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΔΙΟΝ προεκλογικά, εντούτοις μετεκλογικά εξαφανίστηκαν.

photo 2-63

Σχετική με τα παραπάνω είναι και η τοποθέτηση του Μ. Ουρανού αναφορικά με την πορεία της παράταξης σε συνδυασμό με τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο εκλογικό σύστημα αλλά και στη θητεία των οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα ο κ. Ουρανός υπογράμμισε την ανάγκη η ΔΑΔΙΟΝ να χαράξει συγκεκριμένη πορεία μέχρι τέλους του χρόνου, που θα την οδηγεί είτε σε προγραμματικές συνεργασίες με άλλες συγγενείς κοινωνικές δυνάμεις είτε σε “ιδεολογική καθαρότητα” είτε σε ένα ρόλο “καλής αντιπολίτευσης”, μια που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και υπάρχει ο κίνδυνος “τελευταία στιγμή να ψάχνουμε με ποιους και αν θα συνεργαστούμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

photo 1-63

Με την παραδοχή πως η ΔΑΔΙΟΝ, ως τέταρτη κατά σειρά παράταξη της μειοψηφίας, μόνο παρεμβάσεις και υποδείξεις προς τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να κάνει, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου της από τον επικεφαλής Γ. Ζυγούνα για την εντός Δημοτικού Συμβουλίου δράση και τον Σπ. Σπηλιώτη για τα Νομικά Πρόσωπα και τα υπόλοιπα συλλογικά όργανα του Δήμου. Τις τοποθετήσεις των παραπάνω συμπλήρωσαν με παρεμβάσεις τους οι Α. Χατζηαθανασίου και Χρ. Μανώλογλου, τοπικές σύμβουλοι στο Κρυονέρι και τη Δροσιά αντιστοίχως. Σε όλες τις τοποθετήσεις κοινός παρονομαστής ήταν η διαπίστωση πως η παρούσα Δημοτική Αρχή ούτε τη διαφάνεια θέλει, ούτε τις ανοιχτές διαδικασίες, ούτε και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων, ενώ διοικεί με αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό. Τόσο οι δημοτικοί όσο και οι τοπικοί σύμβουλοι επικαλέστηκαν τη ματαίωση στη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με ευθύνη της Διοίκησης, τις εξελίξεις στο ΘΕΣΠΙ (που καταργείται εδώ και ένα περίπου χρόνο) και στις Σχολικές Επιτροπές (με τις αλλεπάλληλες μηνύσεις), την υπολειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία αρνείται να συμμετάσχει, λόγω αποκλειστικά πρωινών συνεδριάσεων, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο), την απροθυμία για ενίσχυση των Τοπικών Συμβουλίων κ.λπ.

Ειδικότερη ενημέρωση για την αποχέτευση, τα διόδια και τους δασικούς χάρτες έγιναν, τέλος, από τους μηχανικούς Μ. Ουρανό και Λ. Φέρμελη.

Η Γενική Συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την εκλογή του νέου 13μελούς Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν ex officio οι αιρετοί της παράταξης και το οποίο έχει αναλάβει την υποχρέωση, σε τακτό χρονικό διάστημα, να συντάξει το νέο κατάλογο μελών.