logo


Με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 30 Μαΐου στις 4 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο, με τρία από αυτά να έχουν σχέση με τις εξελίξεις στις Σχολικές Επιτροπές:

Με εισήγηση, υπογραφόμενη από το Γενικό Γραμματέα Μ. Χρηστάκη, προτείνεται ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή της οικονομικής διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών, μετά και από την υποβολή μηνύσεων για τις οικονομικές ατασθαλίες που εντοπίστηκαν για το διάστημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και για την περυσινή φωτιά στα γραφεία τους στην Άνοιξη. Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως η εισήγηση πουθενά δεν αναφέρει το διάστημα για το οποίο θα κληθεί ο λογιστής να διενεργήσει τον έλεγχο. Υπενθυμίζεται πως παλαιότερη απόφαση τόσο των Επιτροπών όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει για έλεγχο από συστάσεώς τους μέχρι και τις 31 Μαΐου 2015.

Επιπλέον μετά από τις παραιτήσεις των Προέδρων, αλλά και μελών των δυο Σχολικών Επιτροπών, χήρευσαν πολλές θέσεις, στις οποίες πρέπει να ορισθούν νέα μέλη με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί εδώ πως άλλα λέει η εκφώνηση του θέματος που αφορά στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όπως παρουσιάζεται στην Πρόσκληση της συνεδρίασης, και άλλα η εισήγηση η οποία και πάλι υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόσκληση στο 6ο θέμα μιλάει για παραιτήσεις μελών και αντικατάστασή τους καθώς και για εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, ενώ η εισήγηση αναφέρεται στην αποδοχή της παραίτησης και στην αντικατάσταση μόνο της Προέδρου Ξ. Νταγκαλή.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το θέμα που φέρνει προς ψήφιση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευ. Λυρούδιας σχετικά με τις υπηρεσίες συμβούλου, που θα υποβάλει προτάσεις για την ενοποίηση του αστικού ιστού και του ορεινού όγκου της Πεντέλης, μέσα από δίκτυο μονοπατιών, περιβαλλοντικές δράσεις και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας με στόχο την τουριστική και πολιτιστική προβολή του Δήμου Διονύσου. Η τελική πρόταση θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού για την Αξιοποίηση του Δημόσιου Τουριστικού Κεφαλαίου» του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Η πρόσληψή του προτείνεται να γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση μια που και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αλλά και οι Τεχνικές Υπηρεσίςε του Δήμου δεν διαθέτουν την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που απαιτείται.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Εισήγηση απαλλαγής οφειλετών από προσαυξήσεις χρεώσεων ύδρευσης.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) ανάθεσης σε ορκωτό λογιστή του έλεγχου της οικονομικής διαχείρισης των Ν.Π.∆.∆ με την επωνυμία : α) Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ και β) Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ.
ΘΕΜΑ 3ο: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του ∆ήμου ο.ε. 2016.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ∆ιενέργειας Αναγκαιότητας Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για προετοιμασία του φακέλου και υποβολή πρότασης με τίτλο: «Ενοποίηση του αστικού ιστού και του ορεινού όγκου της Πεντέλης μέσω ανάδειξης δικτύου μονοπατιών, παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού περιβαλλοντικής δραστηριότητας και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του ∆ήμου ∆ιονύσου» στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ
ΘΕΜΑ 5ο: Α) Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του ∆.Σ του Ν.Π ∆.∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ” Β) Αντικατάσταση τακτικού μέλους και εκλογή Προέδρου του ∆.Σ του Ν.Π.
ΘΕΜΑ 6ο: Α) Αποδοχή παραιτήσεων μελών του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ”, Β) Αντικατάσταση τακτικών μελών και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της αριθ. 60/21-4-2016 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο.Ν.Α.Π ΘΕΣΠΙΣ με θέμα ‘Έγκριση του ισολογισμού ο.ε 2014 του Ν.Π.∆. ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ».
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) προμήθειας τροφίμων παντοπωλείου, νωπών οπωρολαχανικών & κρεάτων, αρτοποιείου, ειδών ατομικής υγιεινής και οικιακού καθαρισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήμου ∆ιονύσου καθώς και για το ΝΠ∆∆ με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήμου ∆ιονύσου «Η ΕΣΤΙΑ» για το χρονικό διάστημα 2016-2017.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση της αριθ. 85/19-5-2016 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. Ο.Ν.Α.Π. ‘Ο ΘΕΣΠΙΣ’ με θέμα «Β’ Αναμόρφωση προϋπολογισμού ο.ε. 2016».
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη ∆.Κ. Κρυονερίου στο Ο.Τ. 102.
ΘΕΜΑ 11ο: Αναπροσαρμογή ΦΠΑ και χρονική παράταση για την παροχή υπηρεσιών για τη «Μεταφορά Πολιτών για Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις».
ΘΕΜΑ 12ο: Παραγραφή οφειλών ∆ήμου οικ. έτους 2010, λόγω παρέλευσης 5ετίας.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό των ∆ημοτικών κτιρίων του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση διενέργειας Εργασίας με τίτλο: «Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο ∆ημοτικό Σχολείο ∆ροσιάς».
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση κόμβου επί των οδών Κοραή-Καΐρη-Κυδωνιών με τη δημιουργία νησίδας πρασίνου και βελτίωση προσβασιμότητας ∆.Κ.∆ιονύσου”.