logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 22 Μαΐου στο Δημοτικό Κατάστημα Άνοιξης η Δημοτική Συνέλευση Μελών, Φίλων και Κατοίκων του Δήμου Διονύσου της Δημοτικής μας Παράταξης.

Της Συνέλευσης προήδρευσε ο κύριος Σαρρής Αντώνης Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη και παρευρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα η Βουλευτής Περιφέρειας του ΠΑΣΟΚ κυρία Χριστοφιλοπούλου Εύη, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων Ανοικτοί Ορίζοντες, Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων καθώς και Δημότες.

Σύμφωνα με την το πρόγραμμα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ανέπτυξαν:

1. Εισήγηση για τον τρόπο λειτουργίας της «Συμμαχίας» σήμερα και  Πολιτική Προσέγγιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:  κύριος Βορριάς Παναγιώτης Πρόεδρος Δημοτικής Παράταξης.
2. Οδικός Χάρτης Διοργάνωσης Ημερίδων: κύριος Φωτάκης Γιάννης Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας.
3. Εισηγήσεις Υπευθύνων Αξόνων:
* Σ/Ν για την απλούστευση των διαδικασιών ανάρτησης Δασικών Χαρτών: κυρία Παπαπαναγιώτου Λένα  μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας.
*  Αποχέτευση Ακαθάρτων Υδάτων: κύριος Φωτάκης Γιάννης Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας.
*  Δίκτυο Ύδρευσης: κύριος Γαβαθάς Θόδωρος μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας.
*  Γενικά Θέματα Παιδείας: Καθηγητής κύριος Γεωργιάδης Παναγιώτης μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης
* Θέματα Πολιτικής Προστασίας: κύριος Κυριακόπουλος Θανάσης Γενικός Διευθυντής Δημοτικής Παράταξης
* Διόδια: κύριος Μπομπής Κώστας μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Κλείνοντας τη Συνέλευση ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κύριος Σαρρής Αντώνης έκανε μία περιληπτική σύνοψη λέγοντας ότι :
1.      Οι Δημοτικές παρατάξεις πρέπει να μπουν σε μία συναντίληψη οραμάτων και στόχων και να βρουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και την κοινωνία αξιοποιώντας τα θεσμοθετημένα όργανα, τις δημοτικές συνελεύσεις και την κοινωνία των πολιτών.
2.      Στην εξεύρεση του οδικού χάρτη σημαντικό σημείο αναφοράς είναι να υπάρχει η πολιτική στόχευση και το πολιτικό πλαίσιο, να υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι εμπειρογνώμονες με τις θέσεις τους και τις απόψεις τους και να ακολουθούνται συγκροτημένες διαδικασίες.
3.      Σε σχέση με το δασικό πρόβλημα και την σύντομη κατάρτιση των χαρτών θα πρέπει οι διατάξεις του Ν/Σ  να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα στους μέχρι σήμερα λειτουργούντες νόμιμους οικισμούς, να μην υπάρχουν αντικρουόμενες διατάξεις, να συντμηθούν οι χρόνοι και να παραμείνει σε ισχύ ο Ν 4280/14.
4.      Για την αποχέτευση των ακαθάρτων επιβάλλεται η άμεση υλοποίηση της ολοκλήρωσης κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου.
5.      Στο δίκτυο Ύδρευσης που η εισήγηση του προσδίδει χαρακτήρα θέματος υψηλής προτεραιότητας λόγω των υφιστάμενων ακόμη αμιαντοσωλήνων   απαιτούνται τεχνικές και λειτουργικές λύσεις.
6.      Στα θέματα παιδείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία πρέπει να σχεδιάσει ορθολογικά να προνοήσει για το μέλλον, να αναζητήσει πρόσθετους πόρους  και να επιστρατεύσει τον ενθουσιασμό και το φιλότιμο των συμπολιτών μας προκειμένου να καταστήσει την παιδεία θεμέλιο ανάπτυξης και ευημερίας.
7.      Στο επίκαιρο λόγω εποχής θέμα της Πολιτικής Προστασίας πρέπει να αναζητηθεί η κατάλληλη υποδομή και η αποτελεσματικότητα της και να ετοιμαστεί η ετοιμότητα των μηχανισμών υποστήριξης.
8.      Τέλος για το θέμα των διοδίων πρέπει η λύση να περάσει μέσα από την άμεση τροποποίηση του Νόμου που σαφώς θα αποτρέπει τη τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου καθώς και στους παράπλευρους δρόμους.