logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια κοινής γενικής συνέλευσης (9/5/2016) των σωματείων εργαζομένων του Δήμου Διονύσου έγιναν σοβαρές καταγγελίες για ωμές παρεμβάσεις του δημάρχου κου Ζαμάνη στο έργο των υπαλλήλων μηχανικών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει έγγραφες και προφορικές εντολές στους μηχανικούς της υπηρεσίας να προβούν σε ενέργειες έκνομες και πέραν πάσης πρακτικής και δεοντολογίας, μέχρι σημείου να τους απειλεί ότι “αν δεν συμμορφωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας δεν θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία.’’

Η συμπεριφορά του κυρίου Ζαμάνη δικαιολογεί άλλωστε και την περίεργη ανακοίνωση που είχε κάνει κατά τη συνεδρίαση της 19ης Απριλίου 2016 ότι θα εκδοθούν άδειες δόμησης με δική του υπογραφή. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως η αίτηση αδείας για την οποία κόπτεται ο Δήμαρχος αφορά εκλεγμένο με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες τοπικό σύμβουλο της Δ.Ε Άνοιξης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κύριος Ιωάννης Κανατσούλης κατά την διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου (17/5/2016) κατήγγειλε την παράνομη συμπεριφορά του κυρίου Ζαμάνη και την επόμενη ημέρα (18/5/2016) κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητά:

1.Nα μας παραδοθεί όλη η σχετική αλληλογραφία (επιστολές, υπηρεσιακά σημειώματα, fax, email ) μεταξύ της διοίκησης και των υπαλλήλων, και οιασδήποτε άλλης αρχής.
2.Nα ενημερωθεί η παράταξή μας από την διοίκηση και την υπηρεσία δόμησης, πόσες και ποιες άδειες δόμησης, άδειες μικρής κλίμακας και άλλες σχετικές με δόμηση άδειες έχουν εκδοθεί από το Δήμο.
3.Πόσες από αυτές φέρουν υπογραφή αιρετών και όχι Υπηρεσιακών υπαλλήλων μηχανικών.

Εφόσον ο κύριος Ζαμάνης επιθυμεί να διευρύνει το φάσμα των αρμοδιοτήτων του σε δομικά και χωροταξικά θέματα καλό θα ήταν να ξεκινήσει πρώτα από την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων εξασφαλίζοντας στον γ.γ του Δήμου μας ένα γραφείο. Ίσως έτσι να μπορέσει να αποκτήσει ο ίδιος εμπειρία αλλά και πλήρους απασχόλησης γενικό γραμματέα.