logo


Αρ. Πρωτ.: 32/2015-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία

Η Ένωση Γονέων Διονύσου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί με τη νέα επαίσχυντη υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση και συγχώνευση πολλών Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα καθώς επίσης και στις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Είναι πρόκληση και υποκρισία η κυβέρνηση

• να προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μεγαλώσουν.
• να καμώνεται ότι νοιάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο τη στιγμή που αφαιρεί το δικαίωμα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με ένα ή και δύο γονείς άνεργους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο ολοήμερο σχολείο.
• από τη μια να υπόσχεται 20.000 μόνιμους διορισμούς και αυτοί να μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις.
• να διακηρύττει ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου» ενώ στην πραγματικότητα καταργεί τα ολοήμερα και περικόπτει χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν».

Είναι πασιφανές ότι το Υπουργείο προσπαθεί να μειώσει το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό σε μια λογική του «πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι» ή ακριβέστερα «αφού λείπουν εκπαιδευτικοί ας μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας».

Η λογική των γονέων είναι ριζικά αντίθετη: αφού υπάρχουν κενά να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, να οργανωθεί το πρόγραμμα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά από την αρχή της χρονιάς, να υπάρξει μέριμνα ώστε το σύνολο των παιδιών να ολοκληρώνουν τη μελέτη τους μέσα στο σχολείο, να χτιστούν νέα σχολεία ώστε να μη στοιβάζονται οι μαθητές σε σαράγια και βοηθητικούς χώρους, ο εκπαιδευτικός να έχει αξιοπρέπεια και να λειτουργεί με πρότυπα ποιότητας εμπνέοντας σεβασμό σε μαθητές και γονείς.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Ένωσή μας καλεί όλους τους γονείς να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε η κυβέρνηση :

• Να πάρει πίσω ΤΩΡΑ την υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
• Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.
• Να αποσύρει την τροπολογία που καταργεί Τμήματα Ένταξης και το άρθρο που κλείνει Νηπιαγωγεία.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων