logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Δροσιάς και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δροσιάς, κατάθεση στεφάνου στην πλατεία ποντιακού Ελληνισμού και δεξίωση. Για την Ημέρα Μνήμης μίλησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς κ. Μελπομένη Μαργάρα και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» κ. Γιώργος Τσαλουχίδης.

Π 001

Ο Δήμαρχος Διονύσου με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου δήλωσε: «Κάθε χρόνο την 19 Μαΐου τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οφείλουμε να στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου. Η διαρκής και αδιάλειπτη εκπλήρωση του χρέους μας έναντι των μαρτυρικών θυμάτων της γενοκτονίας, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής. Είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης για όλους μας και κυρίως για τις νεότερες γενιές γιατί επάνω της θα οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

Π 05

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς κ. Χρ. Ποτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι. Καλαφατέλης και Χαρ. Ιωαννίδης και οι τοπικοί Σύμβουλοι Δροσιάς κ.κ. Παν. Συμεωνίδης, Στ. Ουσταμπασίδης και Μαργ. Ιατρίδου.