logo


Με μόλις 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 17 Μαϊου στις 6 το βράδυ. Στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Οι προτάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στα όριά τους, μετά από σχετική πρόσκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ειδικότερα ο Αγ. Στέφανος προτείνει να τοποθετηθούν τουαλέτες στο τέρμα λεωφορείων επί της Λ. Τραπεζούντος και στο γήπεδο της περιοχής, η Δροσιά προτείνει το αντλιοστάσιο της Γρ. Λαμπράκη για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του Δήμου και στο Κοιμητήριο στη Ροδόπολη, και η Άνοιξη στην οδό Λυκαβηττού και στο Κοιμητήριο της οδού Αναπαύσεως. Από τις παραπάνω προτάσεις, όσες αφορούν σε λεφορειακές γραμμές θα προωθηθούν προς υλοποίηση στον ΟΟΣΑ, ενώ για όσες πρόκειται να τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους της πόλης, θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
*Ο αναγκαιότητα για μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο του νερού, προϋπολογισμού δαπάνης 12.000 ευρώ, καθώς και η εργασία της στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων, αντίστοιχου ποσού 40.000 ευρώ.
*Ακόμη μια συμφωνία πλαίσιο, αυτή τη φορά για την προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων, χρονικής διάρκειας 3 ετών (2016-2017-2018) και ενδεικτικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, επιμερισμένου ανά έτος (για το 2016 120.000 ευρώ και από 420.00 ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια). Η ανάγκη που υπαγόρευσε τη συμφωνία πλαίσιο (σ.σ. κάτι ανάλογο είχε πρόσφατα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εργασίες συντήρησης, επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων και των δημοτικών κτηρίων, με πρόταση της Αντιδημαρχίας Λυρούδια) προέκυψε επειδή στο σχετικό διαγωνισμό σημειώνεται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ανάδειξη αναδόχου (μεγάλο το ύψος του προϋπολογισμού, πολλές ενστάσεις κ.λπ.), με αποτέλεσμα τις ενδιάμεσες απευθείας αναθέσεις.
*Η διαπλάτυνση της οδού Κουλουψούζη στον Άγ. Στέφανο, για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία προτείνει σύσταση δουλείας (σ.σ. το θέμα έχει ήδη συζητηθεί δυο φορές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)
*Η μεταφορά των ΚΕΠ Αγ. Στεφάνου, Πολυϊατρείων και Κοινωνικού Παντοπωλείου στο κτήριο που πρόσφατα μίσθωσε ο Δήμος Διονύσου επί της οδού Κοιμ. Θεοτόκου για να συγκεντρώσει εκεί σειρά υπηρεσιών του. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη λειτουργούν εκεί τα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ, που μέχρι πρότινος ασφυκτιούσαν σε μία μικρή αίθουσα του Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Άγ. Στέφανο, ενώ πρόσφατα ο ΘΕΣΠΙΣ αποφάσισε την προμήθεια επιπλέον αθλητικού υλικού, για το χώρο που θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Γυμναστήριο στο ίδιο κτήριο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Χρονική παράταση Σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για τη προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος.

ΘΕΜΑ 2ο: Χρονική παράταση Σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για τη προμήθεια Ασφάλτου ομάδα Α (Ασφαλτόμιγμα 12,5) & Ομάδα Β (Ψυχρό Ασφαλτόμιγμα σε πλαστικό σάκο 25kg).

ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση για τη παροχή υπηρεσιών συντήρησης-επισκευής συσκευών Ταμειακής Υπηρεσίας.

ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαγραφή χρεών της εταιρείας Ν.Κ.ΡΩΡΡΗΣ ΕΠΕ.

ΘΕΜΑ 5ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των ∆ήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του Π∆ 270/1981.

ΘΕΜΑ 6ο: Τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις ∆Κ ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου “Ο∆ΟΠΟΙΙΑ ∆ΙΑΦΟΡΩΝ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ Ο∆ΩΝ 2013”.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας «Μικροβιολογικός & Χημικός Έλεγχος Νερού».
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας “Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων”

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για τη διαπλάτυνση της οδού Παύλου Κουλουψούζη της ∆Ε Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του λογισμικού διαχείρισης των ραντεβού του ∆ημοτικού Πολυϊατρείου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) για την μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ∆ημοτικού Πολυϊατρείου και ΚΕΠ Αγ. Στεφάνου του ∆ήμου μας.

ΘΕΜΑ 14ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου Α’ τριμήνου οικονομικού έτους 2016.