logo


Με μοναδικό θέμα εντός Ημερήσιας Διάταξης την κατασκευή του διαδημοτικού δρόμου Σταμάτας- Μαραθώνα, συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Μαϊου στις 6 το βράδυ το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, όπως είχε γράψει η ηλεκτρονική εφημερίδα irafina.gr, «πριν από μερικούς μήνες στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων του Δημάρχου κ. Ηλία Ψηνάκη με τους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων, είχε γίνει ενημέρωση του Δημάρχου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Μαραθώνα, αναφορικά με τα σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα οδοποιίας του Μαραθώνα.

dromos

Με την προτροπή του Δημάρχου ξεκίνησε από τότε και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Προέδρου κ. Άγγελου Λένα, μία προσπάθεια γνωριμίας και επαφών, με τους αρμόδιους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, σε φιλικό περιβάλλον έγινε γνωριμία με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη και με άλλους τοπικούς φορείς, όπου και συζητήθηκε επίμονα σε όλες τις συναντήσεις, η ανάγκη κατασκευής νέων έργων οδοποιίας στην Ανατολική Αττική, για την αποφόρτιση των παλιών οδικών αξόνων και ειδικά αυτών που διέρχονται από τη Λίμνη – Φράγμα Μαραθώνα και τη Λεωφόρο Διονύσου.

Την Τρίτη 29-3-2016 στο Δημαρχείο Μαραθώνα έγινε μία ακόμα συνάντηση του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαραθώνα κ. Άγγελου Λένα, αυτή τη φορά με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Σταμάτας κ. Πέππα Ευάγγελο, με θέμα συζήτησης το νέο δρόμο Σταμάτας-Μαραθώνα .

Στη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές για την χάραξη του νέου δρόμου, που θα παρακάμπτει το Φράγμα Μαραθώνα.

Πρόκειται άμεσα να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και από τις δύο πλευρές, Κοινότητες – και τους δύο Δήμους – για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για το εν λόγω έργο, που θεωρείται κομβικό για την ανάπτυξη των δύο Δήμων».