logo


Με την προσθήκη όρων και προϋποθέσεων δόθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου η προέγκριση άδειας για τη λειτουργία κυλικείου μέσα στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΤΥΠΕΤ. Ειδικότερα οι 4 τοπικοί σύμβουλοι (σ.σ. απουσίαζε η Σ. Μεθενίτη της Νέας Πνοής) επέμειναν να προστεθεί στην απόφασή τους πως η άδεια δίδεται για το διάστημα λειτουργίας των κατασκηνώσεων και μόνον, χωρίς να επιτρέπεται αφενός μεν η διάθεση προϊόντων εκτός του χώρου και αφετέρου η μεταβίβαση της άδειας.

photo 3-46

Στη διάρκεια της συζήτησης ισχυρές αντιρρήσεις εκφράστηκαν από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους Γ. Τσουδερό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Γ. Φωτάκη της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, που επέμειναν πως η χρήση κυλικείου απαγορεύεται από το Διάταγμα του 1979 που καθορίζει τις χρήσεις γης στο Διόνυσο. Προς τούτο επικαλέστηκαν τη σχετική γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία σε απαντητικό έγγραφο προς το ΤΥΠΕΤ παραπέμπει στο άρθρο 3 του παραπάνω Π.Δ. που απαγορεύει κάθε άλλη χρήση πλην κατοικίας στο Διόνυσο. Οι ανησυχίες των δυο αιρετών προκλήθηκαν επιπροσθέτως από την ξαφνική, όπως την αποκάλεσαν, πρωτοβουλία του ΤΥΠΕΤ να νομιμοποιήσει κάτι που λειτουργεί μέσα στις Κατασκηνώσεις ατύπως και “λάθρα” εδώ και χρόνια, γεγονός που- όπως είπαν- επιβάλλει περαιτέρω έρευνα τόσο από την Τεχνική όσο και από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Κ. Μπομπής, ο οποίος συνηγορώντας με τους δυο δημοτικούς συμβούλους δήλωσε επιπλέον ότι εφόσον το Τοπικό Συμβούλιο δώσει την προέγκριση, τότε “ανοίγει Κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”.

photo 2-62

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Φωτάκης προειδοποίησε για προσφυγές κατοίκων κατά μιας ενδεχόμενης θετικής απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου που «πιθανόν να αλλοιώσει το χαρακτήρα της περιοχής» και δήλωσε πως θα φέρει το θέμα και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ η επισήμανση του κ. Τσουδερού ότι το Τοπικό Συμβούλιο ψηφίζοντας θετικά παρανομεί, εξελήφθη από τον Πρόεδρο Τ. Μπάση ως απόπειρα τρομοκράτησης. Ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος προσέθεσε πάντως πως η αίτηση του ΤΥΠΕΤ ούτε τυπικά δεν είναι πλήρης μια που δεν έχει προσκομίσει, απ’ ό,τι φάνηκε, το απαιτούμενο παράβολο.

Οι παραπάνω ανησυχίες οδήγησαν τους τοπικούς συμβούλους να προσθέσουν τις δεσμευτικές προϋποθέσεις, ώστε να χορηγήσουν την προέγκριση άδειας, που πάντως χαρακτηρίστηκαν “καταχρηστικές” από τον κ. Φωτάκη.