logo


Με 25 θέματα, κάποια από αυτά άκρως ενδιαφέροντα, συνεδριάζει στις 10 το πρωί (σ.σ. ή στις 9, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου;) της Δευτέρας 9 Μαϊου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

Η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις υπηρεσίες συμβούλου στο έργο για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου σύμφωνα με προδιαγραφές ISO, μετά και τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από συμμετέχουσες εταιρείες,

καθώς και η κατακύρωση στον κτηνίατρο Χ. Κτενά του διαγωνισμού για την περίθαλψη των αδέσποτων μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

Περιλαμβάνονται ακόμη:
*Η απ’ ευθείας ανάθεση για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου – Λ. Μαραθώνος – Τραπεζούντος στον Άγ. Στέφανο. Στο σχετικό αίτημα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδια τον περασμένο Νοέμβριο, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είχαν δηλώσει αδυναμία σύνταξης της υδραυλικής μελέτης λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου και της έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 43.911 ευρώ.

*Η επικαιροποίηση της εντολής σε δικηγόρο- εξωτερικό συνεργάτη για το χειρισμό της υπόθεσης της δημιουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Αγ. Στεφάνου. Πρόκειται ουσιαστικά για ανανέωση της εντολής που είχε δώσει με απόφασή του το 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρυονερίου, η οποία ανανεώθηκε το 2011 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του καλλικρατικού Δήμου. Το 2009 η δικηγόρος Αγ. Χαροκόπου, για λογαριασμό της Κοινότητας Κρυονερίου, είχε καταθέσει ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως της απόφασης για τα διόδια, η οποία μετά από αναβολές συζητείται την προσεχή Τετάρτη 11 Μαϊου από το Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου. Επειδή από την προηγούμενη ανανέωση της εντολής, το 2011, έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 5 χρόνων, κρίθηκε σκόπιμη η εκ νέου επικαιροποίησή της, ενώ η αμοιβή της δικηγόρου ανέρχεται στο ποσόν των 3.100 ευρώ.

*Συνέχεια στην υπόθεση με τον εμπρησμό στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, πέρυσι το Πάσχα, δίδεται εξάλλου με την υποβολή εκ μέρους του Δήμου μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων, μετά και από τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου προτείνει να διαβιβασθεί στην Εισαγγελία το έγγραφο της ΕΔΕ (σ.σ. που απαλλάσσει τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους από κάθε ευθύνη για τη φωτιά) για τη συσχέτισή του με τη δικογραφία που έχει ήδη σχηματισθεί, ενώ δεν αποκλείει τη δυνατότητα υποβολής μηνυτήριας αναφοράς, παρόλη την παρέλευση ενός και πλέον χρόνου από τον εμπρησμό. Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα μηνυτήριες αναφορές έχουν ήδη υποβάλει και οι δυο Σχολικές Επιτροπές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το θέμα για τις υπηρεσίες ειδικευμένου συμβούλου που θα υποστηρίξει το Δήμο στην προετοιμασία για την υπογραφή σύμβασης σχετικής με τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των σχολείων και των υπόλοιπων δημοτικών κτηρίων. Το θέμα έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος T.Y., στην εισήγησή του, είχε τονίσει τη μεγάλη επιβάρυνση του Προϋπολογισμού του Δήμου από τις δαπάνες για τη συντήρηση των παραπάνω κτηρίων, αλλά και από την ενεργειακή τους κατανάλωση, μια που οι ανάγκες καταγράφονται αποσπασματικά, δεν υπάρχουν κριτήρια για την προτεραιοποίησή τους και για την επιλογή των απαιτούμενων παρεμβάσεων, ενώ κατακερματίζονται οι αναθέσεις για συναφή έργα. Απόρροια των παραπάνω είναι ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, η πολλαπλή ενασχόληση των Υπηρεσιών του Δήμου σε βάρος των λοιπών δημοτικών υποθέσεων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ανασφάλειας γονιών και μαθητών. Πέρα από την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού, εξάλλου, υπάρχει και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παράλληλα με την αυξημένη δυσαρέσκεια των πολιτών όσον αφορά στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν και στις δημοτικές υπηρεσίες που παρέχονται. Απαιτείται, συνεπώς, εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός του υφιστάμενου συστήματος συντήρησης και επισκευών των κτηρίων, με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίζει το σύνολο των διαπιστωμένων προβλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος, υπογράμμισε ο κ. Λυρούδιας, προετοιμάζει την υπογραφή της σύμβασης, τετραετούς διάρκειας, μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού. Η πρόσληψη ειδικευμένου συμβούλου απαιτείται για την προετοιμασία του Δήμου στους απαραίτητους υπολογισμούς και έγγραφα, καθώς και στις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της σύμβασης, μια που δουλειά του θα είναι η συλλογή στοιχείων από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τις Σχολικές Επιτροπές, η επεξεργασία τους, ο υπολογισμός σειράς παραμέτρων κ.λπ. Η σχετική δαπάνη για τις υπηρεσίες του συμβούλου ανέρχεται στο ποσόν των 6.150 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων» και λήψη σχετικής απόφασης.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση α) του Πρακτικού Νο.1 του Πρόχειρου ∆ιαγωνισμού Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου «Βελτίωση ∆ιοικητικής Ικανότητας ∆ήμου ∆ιονύσου ΙSO 9001 2015 –ΕΛΟΤ 1429 :2008 συνολικού προϋπολογισμού 59.901,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και β) της υπ ́αριθμ. 9857/11-4-2016 Γνωμοδότησης της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την υπ αριθμ. 7703/29-3-2016 υποβληθείσα ένσταση της εταιρείας «ΝΕΣΤΩΡ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε». κατά του Πρακτικού Νο1 και τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την προμήθεια εξοπλισμού δορυφορικής σύνδεσης οχημάτων του ∆ήμου.
ΘΕΜΑ 4ο: Αναπροσαρμογή ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών για τη «Μεταφορά Πολιτών για Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις.
ΘΕΜΑ 5ο: ΄Εγκριση πρακτικού για μίσθωση ακινήτου για τοποθέτηση και λειτουργία μηχανήματος θρυμματισμού και λήψη σχετικής απόφασης.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την προμήθεια αντικείμενων και ταχυδρομικών υπηρεσιών έκδοσης/εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη), ομάδα Α: ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ, συνολικού προϋπολογισμού 54.831,43€.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση μελέτης, ορών διακήρυξης , δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου: ο.ε 2016 για την «Προμήθεια Γραφικής Ύλης – Μικροαντικειμένων Γραφείου – Φωτοαντιγραφικού Χαρτιού & Εντύπων».

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 8ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου Α ́ τριμήνου οικονομικού έτους 2016.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για αμοιβή δικαστικού επιμελητή.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με τις υπ ́αριθ. 31/2016 και 32/2016 Αποφάσεις του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων – εξόδων μηνός Ιανουαρίου 2016.
ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων – εξόδων μηνός Φεβρουαρίου 2016.
ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων – εξόδων μηνός Μαρτίου 2016.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση των επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του πρώτου μειοδότη για το έργο: «Ανακατασκευή οδών – ασφαλτοταπήτων και γεφυρών – διαβάσεων ∆. ∆ιονύσου».
ΘΕΜΑ 15ο: Α)Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 43.911,00 € για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο “Μελέτη για την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου-Λ.Μαραθώνος-Τραπεζούντος στη δ.κ. Αγ.Στεφάνου” Β)Απευθείας ανάθεση της εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Μελέτη για την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου-Λ.Μαραθώνος-Τραπεζούντος στη δ.κ. Αγ.Στεφάνου».
ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 6.150,00€ για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου για την υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας στην ωρίμανση των διαδικασιών για την ανάθεση της σύμβασης: ‘Υπηρεσίες συντήρησης – επισκευών και βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς σχολικών και λοιπών δημοτικών κτιρίων ∆ήμου ∆ιονύσου’.

ΤΜΗΜΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε 2016 για την Προμήθεια Στολών ∆ημοτικής Αστυνομίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ
ΘΕΜΑ 18ο: Ανανέωση/επικαιροποίηση αναθέσεως εντολής σε δικηγόρο / εξωτερικό συνεργάτη του ∆ήμου (ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ) του χειρισμού της υποθέσεως της δημιουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Αγ. Στεφάνου και παροχής εξουσιοδότησης – έγκρισης παράστασης σε δικαστήρια προς νομική εκπροσώπηση του ∆ήμου ∆ιονύσου (άρθρο 72 ν. 3852/2010, ΦΕΚ 87/Α/2010).
ΘΕΜΑ 19ο: Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών του ∆ήμου μας στις 15.04.2015.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε 2016 για την Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών ∆ήμου και Υποσταθμού Μέσης Τάσης Αντλιοστασίου ∆.Ε ∆ιονύσου του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 21ο: Αίτημα του κ. Κριεμάδη Βασιλείου για αποζημίωση από πτώση του οχήματός του σε λακκούβα.
ΘΕΜΑ 22ο: Απευθείας ανάθεση, Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Επισκευής Βλάβης Ηλεκτρικού Πίνακα Αντλιοστασίου της οδού Ναυαρίνου στη ∆ημοτική Ενότητα Άνοιξης.

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για “Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας KONICA MINOLTA”.
ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης κι ορισμός του τρόπου διενέργειας της εργασίας για “Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας TOSHIBA”.
ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση της δαπάνης, ορισμό του τρόπου διενέργειας της εργασίας και τη διάθεση πίστωσης για “Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας XEROX”.