logo


Με σελίδα στο facebook, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 11 Φεβρουαρίου, η πενταμελής Επιτροπή Aδέσποτων Δήμου Διονύσου εδώ και λίγο καιρό ενημερώνει τους κατοίκους γύρω από θέματα σχετικά με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Σκοπός της σελίδας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης των δημοτών για τα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα καθώς και για θέματα ευζωίας τους.

Με την πλέον πρόσφατη ανάρτησή της, σχετική με τις φόλες, η Επιτροπή (στην οποία, με Πρόεδρο τη δημοτική σύμβουλο Ε. Καγιαλή, συμμετέχουν ο κτηνίατρος Χ. Κτενάς, με τον οποίο ο Δήμος Διονύσου έχει υπογράψει σύμβαση, οι εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Σωματείων Διονύσου και Κρυονερίου Β. Γώγου και Ι. Σιώκου αντιστοίχως και η τοπική σύμβουλος Β. Κάουλα)  καλεί “τα σωματεία της περιοχής καθώς και τους φιλόζωους εθελοντές να δημοσιοποιούν τα περιστατικά δηλητηρίασης ανυπεράσπιστων ζώων. Υπάρχει και ένα ενημερωτικό πόστερ που τύπωσε ο δήμος το οποίο μπορούμε να τοιχοκολλούμε περιοδικά»:

adesp

Υπενθυμίζεται πως στο πακέτο αποφάσεων της Επιτροπής Αδέσποτων, περιλαμβάνεται και η- με απόφαση Δημάρχου- σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής από τρεις ανεξάρτητους κτηνιάτρους, οι ενημερωτικές καμπάνιες στα σχολεία σε συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους, καθώς και η καταγραφή και το ηλεκτρονικό τσιπάρισμα των αδέσποτων, με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού τους και την αποτροπή δημιουργία αγέλης.