logo


Ευχές αλλά και συμβουλές και υπενθυμίσεις για να έχουμε μια καλή Ανάσταση, απευθύνει στους πολίτες το κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Κρυονερίου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου που φέτος συμπίπτει με την ημέρα του Πάσχα και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία:

Η ομάδα του ΣΠΠΕΚ σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Η Ανάσταση του Κυρίου μας να βοηθήσει και στην Ανάσταση της χώρας μας

Μην ξεχνάμε αγαπητοί μας συμπολίτες ότι αύριο ανήμερα του Πάσχα αλλά επίσημα την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος.

Το Πάσχα, όπως κάθε χρονιά, οι περισσότεροι Έλληνες θα τηρήσουμε τα έθιμα και θα ψήσουμε τον οβελία.

Λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, αλλά κυριότερα λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας (πυκνή βλάστηση- Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου) καθώς και της μεγάλης περιόδου λειψυδρίας, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος πυρκαϊάς και για τον λόγο αυτό χρειάζεται η προσοχή όλων μας και η υπεύθυνη στάση. 
Όποια εστία φωτιάς εντός οικοπέδων θα πρέπει να είναι μακριά από δέντρα και θάμνους και να υπάρχει έτοιμο λάστιχο ποτίσματος, προληπτική διαβροχή της πέριξ βλάστησης, καθώς και διαρκής επιτήρηση της εστίας.


Το άναμμα φωτιάς στο δάσος απαγορεύεται ρητά βάσει Νόμου.


Ο ΣΠΠΕΚ θα είναι σε συνεχή επιφυλακή όλες αυτές τις ημέρες και τα περιπολικά σε συνεχή κίνηση εντός δασικών περιοχών περιμετρικά του χωριού μας επανδρωμένα με τους εθελοντές που θα αφήσουν τις οικογένειές τους για να διασφαλίσουν την προστασία του δάσους μας.

Ας είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι και με περισσή υπευθυνότητα να προστατέψουμε την κληρονομιά μας, το δάσος μας, το οξυγόνο μας, την περιουσία μας.


Σε περίπτωση κινδύνου καλέστε άμεσα το 199 ή το 112 (το οποίο μας ενημερώνει μέσω ασυρμάτου).

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ