logo


Με βιβλία αξίας 1500 ευρώ θα ενισχυθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, μετά από σχετική απόφαση του ΘΕΣΠΙ, στην πρόσφατη συνεδρίασή του την Πέμπτη 21 Απριλίου. Η ενίσχυση αυτή, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Β. Δαρδαμάνη και το αίτημα της υπεύθυνης εθελόντριας βιβλιοθηκαρίου Χρ. Γιαννέτου, επιβάλλεται από τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο δίκτυο βιβλιοθηκών της “Future Libraby” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Μετά από την παρακολούθηση σχετικού τριήμερου σεμιναρίου, η Βιβλιοθήκη θα πάρει μέρος στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Στο πλαίσιό της θα γίνουν μια σειρά από δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την προαγωγή της συνεργασίας και της ομαδικής δράσης.

Προκειμένου να ανταποκριθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε αυτό το κάλεσμα, υπάρχει ανάγκη άμεσης προμήθειας βιβλιογραφίας, όπως δόθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου περιλαμβάνονται πάνω από 100 νέοι τίτλοι βιβλίων.

Στην παραπάνω εισήγηση διαφώνησε ο Γ. Κομνηνάκης, που με παλαιότερη απόφαση του Νομικού Προσώπου είχε ορισθεί Πρόεδρος της- ανενεργού, πάντως- Επιτροπής για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου. Ο κ. Κομνηνάκης θεώρησε το ποσόν υπερβολικό για να δοθεί στο σύνολό του σε μία και μόνο Βιβλιοθήκη, τη στιγμή που αυτή της Δροσιάς είναι σχεδόν έτοιμη και θα μπορούσε να απορροφήσει ένα τμήμα του.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δράση «Συλλέγω Εμπειρίες», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην οποία για πρώτη φορά συμμετείχε και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, μαζί με άλλες 86 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library. Στη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας οι συμμετέχουσες βιβλιοθήκες πρότειναν στα παιδιά διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης με στόχο να ενισχύσουν την αγάπη τους για το βιβλίο, αναλαμβάνοντας να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες τους ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας