logo


Κάλεσμα προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης απευθύνει η Ένωση Γονέων Διονύσου για να συνεχιστεί η υποστήριξη των προσφύγων στο στρατόπεδο της Μαλακάσας. Επιπλέον, και για να πάρει αυτή η υποστήριξη «το χαρακτήρα μαζικότερης επαφής της σχολικής κοινότητας με τους συνανθρώπους μας που σήμερα δοκιμάζονται», η Ένωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα οργανώσει εκδήλωση με τίτλο «Η αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των παιδιών»:

Διόνυσος, 20 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 29/2015-2017

Φίλοι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος.

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Μέση Ανατολή και από άλλες περιοχές οδηγούνται στον ξεριζωμό και την προσφυγιά κυνηγημένοι από ένα πόλεμο που μόνο για τα δικά τους συμφέροντα δεν γίνεται. Όλοι οι γονείς παρατηρούμε με αγωνία και ανησυχούμε για την έκβαση των εξελίξεων στη γειτονιά μας. 

Πιστεύουμε ότι τα σύνορα στην Ε.Ε. πρέπει να ανοίξουν για να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στις οικογένειες των προσφύγων να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Διονύσου εξ αρχής στήριξε και βοήθησε με επιτυχία την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για  συγκέντρωση υλικής βοήθειας. Χάρη στη δική σας ευαισθησία προσφέρθηκαν πάνω από 70 κούτες με χρήσιμα είδη σε πρόσφυγες.

Σήμερα που οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στη γειτονιά μας, η κινητοποίησή μας γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη.  Στο στρατόπεδο της Μαλακάσας υπάρχουν 800 πρόσφυγες. Τους επισκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι έχουν ανάγκη για υγιεινότερες συνθήκες διαβίωσης: καλύτερη υποδομή στέγασης και καθαριότητας, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες κ.λπ.), παπούτσια για ενήλικες, καροτσάκια για μωρά, βρεφικές τροφές. Τα παιδιά χρειάζονται παιχνίδια. Διαπιστώσαμε επίσης ότι σε περίπτωση μακράς παραμονής τους, θα χρειαστεί υποδομή για την απασχόληση των παιδιών που τώρα ανεβοκατεβαίνουν χωμάτινους λόφους για να παίξουν.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες συγκέντρωσης των ειδών για τα οποία υπάρχει ανάγκη.

Για να πάρει η παράδοση των ειδών αυτών το χαρακτήρα μιας όσο το δυνατό μαζικότερης επαφής της σχολικής κοινότητας με  τους συνανθρώπους μας που σήμερα δοκιμάζονται, όπως πολλοί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας όταν έφτασαν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι από διώξεις, σφαγές και εθνικές εκκαθαρίσεις, η Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου θα οργανώσει στο τέλος της σχολικής χρονιάς εκδήλωση με θέμα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ».

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου