logo


Τη θεατρική παράσταση “Ο Θάνατος του Εμποράκου” του Α. Μίλλερ, στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θα παρακολουθήσει το Σάββατο 7 Μαϊου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

salesman

Έχοντας εργαστεί μια ολόκληρη ζωή με αξιοπρέπεια για να συντηρήσει την οικογένειά του και για να μεταφέρει τις αρχές του στα παιδιά του, ο Ουίλλυ Λόμαν, βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και η προσφορά του στο σύστημα που τον εργοδοτεί δεν κρίνεται συμφέρουσα.
Παλεύει, ωστόσο, να πείσει όσους τον αμφισβητούν, και, κυρίως, τον εαυτό του, πως οι ιδέες του δεν ήταν λανθασμένες και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί. Μέχρι τη στιγμή της τελικής και οριστικής διάψευσης.

Έργο-κόλαφος ενάντια στην υλιστική κοινωνία και στη βάναυση, χωρίς ηθικές αναστολές λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, ο «Θάνατος του Εμποράκου» αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο δείγμα του πολιτικού ρεαλισμού του Άρθουρ Μίλλερ αλλά και ένα διαχρονικό σχόλιο για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου και τη συνυπευθυνότητα όσων το συντηρούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις στρεβλώσεις του.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Στ. Φασουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Π. Φιλιππίδης, Π. Σταθακοπούλου, Α. Λογοθέτης, Χ. Τζωρτζάκης, Δ. Κίτσος, Ν. Γιαννουδάκη κ.ά.

Για κρατήσεις μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στο τηλέφωνο: 2132139935