logo


Την προσεχή Δευτέρα 18 Απριλίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Δροσιάς με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η χορήγηση άδειας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της περιοχής (σ.σ. θέμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, πρόκειται να αναβληθεί)
*Η πρόταση για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία με στόχο την πεζοδρόμηση της οδού Στρ. Πετρίτη στο κομμάτι της από τη Μαραθώνος μέχρι την Πευκών και την Αρχ. Χρυσάνθου, και εν συνεχεία τη μονοδρόμησή της προς την Κ. Δημητρίου, που είναι σήμερα διπλής κατεύθυνσης. Ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, λόγω της αύξησης των φροντιστηρίων και των καταστημάτων τόσο εκεί όσο και γύρω από την πλατεία, της άναρχης στάθμευσης των οχημάτων, αλλά και της έλλειψης πεζοδρομίων
*Η επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης για χώρο αθλοπαιδειών στο Ο.Τ. 52. Το εν λόγω ακίνητο- που ουσιαστικά πρόκειται για δυο διαφορετικές ιδιοκτησίες- απασχολεί τη Δροσιά από το 1990, οπότε και με Νομαρχιακή απόφαση χαρακτηρίσθηκε ως Κοινόχρηστο με χρήση αθλοπαιδιών. Ακολούθησε μια σειρά χαρακτηρισμών και αποχαρακτηρισμών, με σταθερή τη βούληση του πρώην Δήμου Δροσιάς να αποκτήσει το οικόπεδο που θα φιλοξενήσει αθλητικό χώρο “διότι πρόκειται για ένα έργο που θα αποβεί προς όφελος των δημοτών”. Επί καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, η βούληση αυτή “προφανώς από πεπλανημένη αντίληψη των πραγμάτων”, όπως σημειώνεται στην εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χ. Ποτίδη, διαφοροποιήθηκε, οπότε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2014 εγκρίθηκε η άρση της δέσμευσης για τη μία ιδιοκτησία, απόφαση που συμπαρέσυρε τη δέσμευση και της δεύτερης ιδιοκτησίας μια που ο αρχικός χαρακτηρισμός αφορούσε και τα δυο ακίνητα. Τη Δευτέρα ο κ. Ποτίδης θα ζητήσει από το Τοπικό Συμβούλιο της Δροσιάς να γνωμοδοτήσει θετικά για την “επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης του κρινόμενου χώρου ως χώρου αθλοπαιδειών και πρασίνου, που είναι αναγκαία λόγω σοβαρότατης πολεοδομικής ανάγκης, με το επιπλέον δεδομένο ότι στο παρακείμενο Ο.Τ. 53 προβλέπεται η ανέγερση σχολικών κτηρίων”. Κατά συνέπεια, τα δύο οικοδομικά τετράγωνα- με την προτεινόμενη ρύθμιση- θα αποτελέσουν “μια ενιαία, επαρκή σε μέγεθος, έκταση αθλοπαιδιών και πρασίνου προοριζόμενη προεχόντως για την εξυπηρέτηση των αναγκών άθλησης της μαθητιώσας νεολαίας ειδικώς, αλλά και γενικότερα των κατοίκων, σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι χώροι”.

ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση σχετικά με την χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης απο τα καταστήματα, (κατόπιν αίτησής των).
ΘΕΜΑ 2ο: Χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων, αορίστου χρόνου, στο κατάστημα «ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ & ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΔΡΟΣΙΑΣ Ι.Κ.Ε.», που βρίσκεται επί της Λεωφ. Μαραθώνος 1 της Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου.
ΘΕΜΑ 3ο: Σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για μονοδρόμηση οδού Στρ. Πετρίτη.
ΘΕΜΑ 4ο: Επανεπιβολή της αρθείσας απαλλοτρίωσης-ρυμοτομικής δέσμευσης στο Ο.Τ. 52 της Δ.Κ. Δροσιάς.