logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου – ΔΑΔΙΟΝ θεωρεί ότι η απαξίωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, από την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί για την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Χωρίς να υπερτιμούμε την σημασία θεσμών αυτού του είδους, αναρωτιόμαστε πόση βαρύτητα έχουν διακηρύξεις στελεχών της πλειοψηφίας όπως «μόνο αυτές τις διαδικασίες εμπιστευόμαστε, που δίνουν βήμα στον πολίτη και εξασφαλίζουν σε όλους ισότιμη συμμετοχή».

Ο συγκεντρωτικός γενικότερα χαρακτήρας των επιλογών, μας προβληματίζει στο «αν θα αντέξει» η Διοίκηση να εφαρμόσει τις θεσμικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αλλαγές δημοκρατικού χαρακτήρα και αποκεντρωμένες διαδικασίες.

Σε συνδυασμό των παραπάνω εκτιμήσεων με τις κατά καιρούς αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στελεχών της (Σχολικές Επιτροπές, Θέσπις κ.ά.) οδηγούμαστε στην εκτίμηση ότι χάνεται, η όποια εμπιστοσύνη θα μπορούσε να αναπτυχθεί για τις διαπαραταξιακές συναντήσεις που πραγματοποιούνται με ευθύνη του Δημάρχου.

Δηλώνουμε ότι δεν θα παγιδευτούμε σε διαλόγους που δήθεν αντιμετωπίζουν συναινετικά τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Κύριοι της Διοίκησης, η περίοδος της απομόνωσης της Δημοτικής Αρχής έχει κάνει την εμφάνισή της στα δρώμενα του Δήμου.