logo


Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών – Προσφύγων» διοργανώνει  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αύριο Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί, στην «Αίθουσα Αργυριάδη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (στο κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιαστεί το φαινόμενο του προσφυγικού και θα αναλυθεί από ειδικούς επιστήμονες και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη συνεννόηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για τη Δημόσια Υγεία, ώστε να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν τους μετακινούμενους αυτούς πληθυσμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο αφορά στην υγειονομική πλευρά.

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ενώ εισηγητής είναι ο Π. Ευσταθίου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.