logo


Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα “Συλλέγω εμπειρίες”, στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παιδιά-μέλη της Βιβλιοθήκης μαθαίνοντας πληροφορίες για το «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος», τη μεταφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος σε αυτό και διαβάζοντας το βιβλίο «Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας» του Πίτερ Σις, που αναφέρεται στη ζωή του Αντουάν Ντε Σεντ-Εξιπερί. Ακολούθησαν οι επισκέψεις 40 μαθητών από τμήματα του 3ου Δημοτικού σχολείου Διονύσου και 41 μαθητών από το 1ο Δημοτικό Δροσιάς με τις δασκάλες τους, οπότε και διαβάστηκε το βιβλίο «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία».

empeiries

Υπενθυμίζεται πως στο πρόγραμμα “Συλλέγω εμπειρίες” συμμετέχουν 87 συνολικά Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library, οι οποίες για μια εβδομάδα, 2-8 Απριλίου, θα προτείνουν στα παιδιά διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης με στόχο να ενισχύσουν την αγάπη τους για το βιβλίο, αναλαμβάνοντας να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες τους ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας.

empei

Το Συλλέγω Εμπειρίες σηματοδοτεί την έναρξη της τέταρτης φάσης του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (Απρίλιος – Μάιος 2016).

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).