logo


Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Δροσιάς και του 3ου Δημοτικού Διονύσου εξέδωσε ψήφισμα για τη συλλογή υπογραφών αναφορικά με τη μεταστέγαση των σχολείων από το κτήριο Καργάκου, όπου φιλοξενούνται σήμερα, στο υπό ανακατασκευή παλιό σχολείο στην οδό Αργυρουπόλεως. Το ψήφισμα, που έχει ήδη πάρει και τη μορφή ηλεκτρονικής εκστρατείας για τη συλλογή υπογραφών, ζητεί να παραμείνουν τα 2 σχολεία στις εγκαταστάσεις Καργάκου, την επανεξέταση στο σχεδιασμό στέγασης των μαθητών της περιοχής, καθώς και την ενημέρωση της σχολκικής κοινότητας για το σχετικό προγραμματισμό. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως είχε αναφερθεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, οι εργασίες στο παλιό σχολείο δεν αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, και μάλιστα ασφάλειας, ενώ γονείς, δάσκαλοι και μαθητές εξακολουθούν να αγνοούν τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την κατανομή των 300 περίπου μαθητών που φοιτούν σήμερα στου Καργάκου:

“Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα. Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Αν ο Δήμος και το κράτος έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας μόνο ένα πράγμα, αυτό θα έπρεπε να είναι οι ασφαλείς, επαρκείς και λειτουργικές σχολικές εγκαταστάσεις.

Ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για τη σχολική κοινότητα των συστεγαζόμενων Δημοτικών σχολείων 1ου Δροσιάς και 3ου Διονύσου, συνυπογράφουμε τα ακόλουθα:

– Με μεγάλη προσπάθεια από όλες τις πλευρές η πολυπληθής σχολική μας κοινότητα (~300 μαθητές, ~25 δάσκαλοι) έχει καταφέρει να λειτουργεί σε ένα αρκετά γόνιμο κλίμα, βοηθουσών και των εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζεται.

– Κατόπιν εξέτασης της έκθεσης έργου των επισκευών που διενεργεί ο Δήμος στο παλαιό σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Δροσιάς στην οδό Αργυρουπόλεως με τη βοήθεια ειδικών, διαπιστώνουμε ότι οι δρομολογημένες εργασίες δεν αντιμετωπίζουν σειρά από χρονίζοντα προβλήματα κι ελλείψεις του συγκροτήματος, δεν εξετάζουν τις εύλογες ανησυχίες της σχολικής κοινότητας ως προς την ασφάλεια, κι εν τέλει δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι θα οδηγήσουν σε ένα κατάλληλο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

– Δεδομένων των παραπάνω ζητούμε:

>>την παραμονή των σχολείων μας στο σχολικό συγκρότημα των πρώην «Σχολών Καργάκου», μέχρι την άρση των παραπάνω ζητημάτων,

>>την άμεση επανεξέταση του σχεδιασμού του Δήμου για τη στέγαση των μαθητών της περιοχής, σύμφωνα με τη νομοθεσία και την κοινή λογική,

>>την εμπεριστατωμένη ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τον σχετικό προγραμματισμό που θα προκύψει”.