logo


Άλλη μια προεκλογική δέσμευση του κυρίου Δημάρχου και των Ανοιχτών Οριζόντων αποδεικνύεται ένα ωραιότατο ψέμα. Η πολιτική απάτη του Διονύση Ζαμάνη συνεχίζει καθημερινά να ξεδιπλώνεται, με θύματα τους δημότες του Δήμου Διονύσου.

Ο κύριος Ζαμάνης και η διοίκησή του φέρει ακέραια ευθύνη για την απαξίωση και διακωμώδηση του θεσμού της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Ένα θεσμό ο οποίος μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσε να αφήσει στο Δήμο μας.

Βέβαια αυτή τη φορά ο Δήμαρχος φρόντισε να αφήσει τους βασικούς ρόλους της τραγωδίας που πρωταγωνιστεί στον κύριο Γιαννουλάτο και στον κύριο Λυρούδια και να κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο του σκηνοθέτη της παράστασης.

Αποδίδοντας πιστά στο ρόλο του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως οι κύριοι λόγοι που καταψηφίζει, είναι ο αριθμός των 35 μελών (μεγάλος για το Δήμο μας) και επίσης δεν εκπροσωπούνται στην πραγματικότητα φορείς επιστημονικοί-εμπορικοί κτλ. αλλά αντίθετα εκπροσωπούνται κόμματα και συμφέροντα τα οποία κρύβονται πίσω από συλλόγους και φορείς.

Είναι προφανές πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της διοίκησης Ζαμάνη θα προτιμούσε μια επιτροπή μονομελή ή τριμελή προκειμένου να μπορεί εύκολα να προτείνει και να αποφασίζει εκείνος, ίσως και ο Δήμαρχος, μέσα σε «δημοκρατικά» πάντα πλαίσια.

Είναι απορίας άξιο γιατί ο κύριος Γιαννουλάτος, ο οποίος δύο φορές τόνισε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο διάλογος, δεν προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και να προτείνει τη μετονομασία της επιτροπής σε Στρατιωτική Επιτροπή Εφαρμογής Δημοκρατίας.

Ο έτερος ρολίστας, κος Λυρούδιας, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβαλε στη συζήτηση ένα ακόμα επιχείρημα. Σύμφωνα με τον δόκτορα Λυρούδια η γνωμοδότηση τοπικών φορέων για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης θα μπορούσε να είναι ορθή και αντικειμενική μόνο αν σε αυτή συμμετείχαν επιστήμονες!

Με λίγα λόγια ο Δημότης Διονύσου αν έχει πτυχίο και είναι (τουλάχιστον) δόκτορας μπορεί να μιλήσει και να εκφράσει άποψη, αν δεν έχει πτυχίο τότε συγκαταλέγεται στην κατηγορία Γιαννουλάτου αφού σίγουρα είναι πράκτορας κάποιου κόμματος ή εκπρόσωπος κάποιων σκοτεινών συμφερόντων.

Οι κύριοι αυτοί όχι μόνο εκμηδένισαν την προσπάθεια συγκρότησης της επιτροπής από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Υφαντή και την κυρία Κυριακούλη, όχι μόνο προσβάλαν όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου μας κατηγορώντας τους ευθέως για εξυπηρέτηση κομματικών και άλλων συμφερόντων, αλλά εξευτέλισαν απροκάλυπτα ακόμα έναν δημοκρατικό θεσμό.

Αν ο κος Γιαννουλάτος και ο κος Λυρούδιας, είχαν το παραμικρό ίχνος αυτογνωσίας ή ευθιξίας θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί ήδη των θέσεων τους.