logo


Έκτακτη και κατεπείγουσα ήταν η χθεσινή (Παρασκευή 1 Απριλίου) συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, με δύο θέματα που αφορούσαν σε επιπλέον προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία για τη σχολική χρονιά που σε λίγο τελειώνει το πρώτο, και στην έγκριση του ποσού, και πάλι για την προμήθεια πετρελαίου, αλλά για την επόμενη σχολική χρονιά το δεύτερο.

photo 4-37

Στην εν λόγω συνεδρίαση συνέβησαν σωρευτικά τα παρακάτω:
*Μαζί με το πετρέλαιο, ως κατεπείγον εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην ήδη έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, ήρθε από τον Πρόεδρο Π. Χρονόπουλο και θέμα, που αφορούσε στη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής κατά παντός υπευθύνου για τα ευρήματα (σ.σ. οικονομικές παρατυπίες, διπλοεγγραφές σε τιμολόγια, πιθανές ατσθαλίες κ.λπ.) του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της Επιτροπής για το 2014. Με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, και αυτή- όπως και πριν από λίγο καιρό η αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στα γραφεία των Επιτροπών- συζητήθηκε «εκεί και τότε», εγκρίθηκε και υπογράφηκε σελίδα σελίδα κεκλεισμένων των θυρών.

*Στη διαμαρτυρία της Β. Πεντζερίδου για τη σπουδή να έρθει και πάλι κατεπειγόντως ένα τόσο σημαντικό θέμα, που έχει ήδη καθυστερήσει τόσους μήνες και το οποίο θα χρειαστεί να εγκρίνουν με την υπογραφή τους χωρίς όμως να το έχουν στοιχειωδώς μελετήσει με τους φορείς που εκπροσωπούν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Σπ. Γιαννουλάτος δήλωσε ευθαρσώς πως ήταν η δική του θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο που απέτρεψε την ψήφιση και την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, πριν από λίγες ημέρες, μια που “εκεί μέσα ήταν όλοι εκπρόσωποι κομμάτων”.

*Δεν μοιράστηκε- ούτε καν επιτόπου- στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής εισήγηση Προέδρου που αφορούσε στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στην προφορική ανάγνωσή της από τον κ. Χρονόπουλο.

*Δεν επετράπη στην Α. Τόκκα, Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας στη Σχολική Επιτροπή, ούτε να ψηφίσει για το δεύτερο θέμα ούτε να καταγράψει τη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό αυτόν στα πρακτικά. Επιπλέον, όπως η κ. Τόκκα κατήγγειλε εκ των υστέρων, κατηγορήθηκε και η ίδια αλλά και η παράταξή της ότι δεν θέλουν πετρέλαιο στα σχολεία (σ.σ. η κ. Τόκκα είχε ψηφίσει λευκό στο πρώτο θέμα για το πετρέλαιο και θεωρήθηκε ότι ψήφισε λευκό και στο δεύτερο)

*Η ίδια, επανερχόμενη στο πόρισμα της ΕΔΕ του Δήμου για τη φωτιά στα γραφεία πέρυσι το Πάσχα- το οποίο έχει ζητήσει δυο φορές, με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Ένωσης Γονέων αλλά και της εκπροσώπου παράταξης- παραπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής στο δικόγραφο που την αφορά ως πιθανά ενεχόμενη στις οικονομικές παρατυπίες του 2014.

*Το αίτημα, τέλος, της κ. Πεντζερίδου, εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, να της χορηγηθούν αναλυτικές καταστάσεις με τα οικονομικά δεδομένα της Επιτροπής ώστε να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα που ψηφίζονται- και ψηφίζει και η ίδια- κάθε φορά, αντιμετωπίστηκε με τη μέγιστη απροθυμία από τον κ. Χρονόπουλο, που την παρέπεμψε στις σημειώσεις της από τις συνεδριάσεις, στην παράταξή της και στον Προϋπολογισμό του Δήμου, μια που “υπάρχουν έγγραφα που δεν μπορούν να κυκλοφορούν δημόσια”. Και αυτό, παρόλο που τόσο ο κ. Γιαννουλάτος όσο και ο Α. Δελαγραμμάτικας, μέλος της Επιτροπής, αναγνώρισαν ως λογικό το αίτημα “τα μέλη της Επιτροπής να γνωρίζουν χονδρικά τα οικονομικά στοιχεία”.