logo


Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ήμερα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου, μέρα των γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με την εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση “Συλλέγω Εμπειρίες”.

syl

Στη φετινή δράση «Συλλέγω εμπειρίες», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, μαζί με άλλες 86 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library, οι οποίες για μια εβδομάδα, 2-8 Απριλίου, θα προτείνουν στα παιδιά διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης με στόχο να ενισχύσουν την αγάπη τους για το βιβλίο, αναλαμβάνοντας να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες τους ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας

Φως. Πέρασμα. Κλίμακα. Συλλογή. Θέα. Υλικά. Μαγεία.
Επτά λέξεις-κλειδιά.
Επτά βιβλία.
Επτά διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης.

Στη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά – επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «να διαβάζεις μεσ’ το σκοτάδι», «να μικραίνεις και να μεγαλώνεις μέσα στα βιβλία», «να ανακαλύπτεις καινούργια βιβλία μέσα στο βιβλίο που διαβάζεις». Τα παιδιά θα παίξουν με την ποίηση, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα βιβλία και θα ανακαλύψουν τη μαγεία της μεταφοράς μιας ιστορίας στην οθόνη. Ακόμη, μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες στη βιβλιοθήκη, θα ανακαλύψουν το πέρασμα στην ανάγνωση της εφηβείας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου. Θα τρέξει παράλληλα, σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δικτύου μας και απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.
Το Μάρτιο του 2016, όλοι οι συνεργάτες ήρθαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το Future Library, με σκοπό τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος.

H είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.

Το Συλλέγω Εμπειρίες σηματοδοτεί την έναρξη της τέταρτης φάσης του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (Απρίλιος – Μάιος 2016).

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).