logo


Να αναλάβουν όλοι οι δήμαρχοι βάρη για το προσφυγικό θα ζητήσει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουπλής κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το προσφυγικό.

Λεπτομέρειες για τις προθέσεις του έδωσε ο υπουργός χθες Τρίτη 29 Μαρτίου σε συνέντευξή του στο Α’ πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Η Μακεδονία σηκώνει όλο αυτό το βάρος. Και δεν είναι δίκαιο. Κάλεσα τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και αύριο στις 15:30 θα επισκεφθώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα τους πω ότι το ζήτημα αυτό αποκτά διαστάσεις εθνικές. Με βάση αυτό, θα πρέπει η κατανομή του βάρους να απλωθεί σε όλους. Όταν η κατανομή αυτού του βάρους απλωθεί σε όλους, αναλόγως με την δυνατότητα που έχει ο καθένας, δεν θα γίνουν μεγάλα κέντρα με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που να είναι δύσκολα διαχειρίσιμος. Φανταστείτε σε ένα δήμο να έχει 100, 150, 200 ανθρώπους, για τέτοια νούμερα μιλάμε. Εμείς ζητάμε από όλους να δείξουν διάθεση. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Στην Κρήτη που πήγα και μίλησα στην ΠΕΔ, πρέπει να σας πω ότι έδειξαν μεγάλη κατανόηση και η Περιφέρεια και όλοι. Μου είπαν ότι, εφόσον θα γίνει, εμάς μας ενδιαφέρει να μην αιφνιδιαστούμε να υπάρξει μια συνεννόηση και να δούμε πώς θα το διευθετήσουμε το θέμα για να μην έχει επίπτωση στον τουρισμό. Και έτσι πρέπει να γίνει».