logo


Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής

Λόγω της ανάγκης του καλύτερου συντονισμού για τη λειτουργία του Κέντρου “Logistics” της Περιφέρειας Αττικής και προκειμένου να αποφεύγεται η σπατάλη πόρων, αλλά και να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των σημείων φιλοξενίας των προσφύγων, ενημερώνουμε τους πολίτες και τους Δήμους ως προς τα εξής :

Οδηγίες προς πολίτες για τις ατομικές τους προσφορές
Επιλέγουμε είδη για προσφορά ΜΟΝΟ μέσα από την επίσημη λίστα αναγκών
Επισημαίνεται ότι: Τα είδη που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι χρήσιμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, διότι επιβαρύνουν το στάδιο της διαλογής, καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο στις αποθήκες και τελικά αποτελούν σπατάλη πόρων για όλους μας. Η επίσημη λίστα αναγκών ανανεώνεται τακτικά, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
– Σε περίπτωση που επιλέγουμε να προσφέρουμε παραπάνω από ένα είδος από την λίστα τα παραδίδουμε σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ. Είναι προτιμότερο να μην προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων (πάντα από την επίσημη λίστα). Προσφέρουμε αν είναι δυνατό μικρή ποικιλία ειδών (από την λίστα) σε μεγαλύτερη ποσότητα.
– Προσέχουμε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.
– Ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή όλες τις συσκευασίες ειδικά των καθαριστικών, απορρυπαντικών κ.λπ. ειδών, για τυχόν διαρροές ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους.
– ΟΧΙ ρούχα- ΟΧΙ παπούτσια- ΟΧΙ παιχνίδια.
– Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ. Τα παραπάνω να είναι έτοιμα για χρήση, ΚΑΘΑΡΑ και μέσα σε νάιλον συσκευασία.

Οδηγίες προς Δήμους για τις μαζικές συλλογές προσφορών
– Επιλέγουμε είδη για προσφορά ΜΟΝΟ μέσα από την επίσημη λίστα αναγκών
Επισημαίνεται ότι: Τα είδη που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι χρήσιμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, διότι επιβαρύνουν το στάδιο της διαλογής, καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο στις αποθήκες και τελικά αποτελούν σπατάλη πόρων για όλους μας. Η επίσημη λίστα αναγκών ανανεώνεται τακτικά, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
– Πριν την έναρξη ομαδικής συλλογής ειδών από τον Δήμο ή άλλο φορέα, επισκεφθείτε το Κέντρο Διαχείρισης, για να ενημερωθείτε. Θα σας δοθούν συμβουλές και αναλυτικές οδηγίες και θα δείτε στην πράξη τις ιδιατερότητες της διαδικασίας. Επικοινωνήστε στο 210-4819001 για τον προγραμματισμό μας και άλλες πληροφορίες πρόσβασης (Στοιχεία Επικοινωνίας – Πληροφορίες Πρόσβασης).
– Συσκευάζουμε τα είδη σε χαρτοκιβώτια. Σε κάθε χαρτοκιβώτιο συσκευάζουμε μόνο ένα είδος. Αναγράφουμε εξωτερικά του χαρτοκιβωτίου το περιεχόμενο και την ποσότητα. Για τα τρόφιμα αναγράφουμε και την ημερομηνία λήξης.
– Ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή όλες τις συσκευασίες ειδικά των καθαριστικών, απορρυπαντικών κ.λ.π. ειδών, για τυχόν διαρροές ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους.
– ΟΧΙ ρούχα- ΟΧΙ παπούτσια- ΟΧΙ παιχνίδια.
– Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ. Τα παραπάνω να είναι έτοιμα για χρήση, ΚΑΘΑΡΑ και μέσα σε νάιλον συσκευασία.
Το Κέντρο Διαχείρισης είναι ανοιχτό για μεγάλες παραλαβές (φορτηγά) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 16:00 (Ώρες λειτουργίας).

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΩΝ
Αναλυτικά, ακολουθεί η λίστα αναγκών (η οποία θα ανανεώνεται τακτικά):
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS– ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ Κ.ΛΠ.)
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ – ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΧΑΡΤΟΜΑΝΤHΛΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤHΛΑ
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΣΚΟΥΠΕΣ – ΚΟΥΒΑΔΕΣ – ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ
ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΛΩΡΙΝΗ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ
ΣΚΗΝΕΣ
ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ- ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ- ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής θα έχει ως εξής:
Θα κοπεί από εσάς ένα Διπλότυπο Δελτίο Αποστολής όπου ως πελάτης θα αναγράφεται: «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» και ως σκοπός διακίνησης «Δωρεάν Διάθεση».
Το ένα Δελτίο θα το παραλαμβάνει ο υπάλληλος της περιφέρειας στο σημείο παραλαβής και το δεύτερο θα σφραγίζεται από τον ίδιο υπάλληλο και θα σας επιστρέφεται προκειμένου να το καταθέσετε στην εφορία.
Παρακάτω, για ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε το link του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την απαλλαγή του ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ προσφύγων.
Απαλλαγή ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ προσφύγων
Σχετικά με τον τόπο παράδοσης, τα πράγματα θα μεταφέρονται στο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» στις Κεντρικές Αποθήκες της Περιφέρειας Αττικής, στον Ολυμπιακό Πόλο Παλαιού Φαλήρου, Πλατεία Νερού στο Κτίριο Εσπλανάδα.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-19:00
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: 09:00-16:00
Σάββατο:10:00-15:00
Κυριακή-Επίσημες αργίες: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Τηλέφωνο: 210 4819001
Fax: 210 4819002
e-mail: center@patt.gov.gr