logo


Αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 30 θέματα. Ανάμεσά τους ο καθορισμός ποσοστού μειωμένου τιμολογίου για τα τέλη ύδρευσης σε οκτώ κατηγορίες:
*Άπορους, με πλήρη απαλλαγή από το κόστος κατανάλωσης και έκπτωση στο πάγιο κατά 30%
*Μακροχρόνια άνεργους (λογίζονται όσοι έχουν συμπληρώσει αδιαλείπτως πάνω από 12 μήνες εγγραφής στον ΟΑΕΔ), με μείωση των τελών ύδρευσης κατά 40% επί του τιμολογίου
*Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με μείωση των τελών ύδρευσης κατά 30%, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ
*Πολύτεκνους, με την ίδια ως άνω μείωση
*Τρίτεκνους (που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες) με μείωση του τιμολογίου 30%, εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ
*Κατασκηνώσεις, με ενιαία χρέωση 1,90 ευρώ από το πρώτο κυβικό και άνω
*Νομικά πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που επιδιώκουν εκπαιδευτικούς σκοπούς, με την ίδια ως άνω χρέωση
*Στρατόπεδα, με την ίδια χρέωση του 1,90 ευρώ από το πρώτο κυβικό

Η δυνατότητα για τις παραπάνω μειώσεις προήλθε, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών Σ. Μαγγίνα, τόσο από την ανάγκη ένταξης περισσότερων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης, όσο και από την επίτευξη σημαντικής θετικής διαφοράς Εσόδων- Εξόδων έτους 2015 για την υπηρεσία ύδρευσης.

Παράλληλα, λόγω της θετικής διαφοράς και στην υπηρεσία καθαριότητας, προτείνεται η τροποποίηση και ενοποίηση των κατηγοριών μειωμένου τιμολογίου που ισχύουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα μέχρι σήμερα για Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού & Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων. Οι μειώσεις αυτές, που δεν ισχύουν για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, παρουσιάζουν σήμερα σημαντικές αποκλίσεις.

Αναλυτικά, η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆έσμευση και διάθεση πίστωσης σε βάρος του προϋπολογισμού ο.ε 2016 για την δημοσίευση αποφάσεων του ∆ημοτικού Συμβουλίου (άρθρο79 παρ. 4 Ν. 3463/2006 ∆ΚΚ).

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του ∆ήμου ο.ε. 2016 για την δημοσίευση Ισολογισμού ο.ε 2013.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13/2016 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 246/2015 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 6ο: Σύσταση Πάγιας Προκαταβολής για το ο.ε. 2016 στις ∆ημοτικές Κοινότητες του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 17/2016 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 8ο: 1η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2016.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Σύσταση πάγιας προκαταβολής 2016 και διάθεση πιστώσεων.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος Booster, συνολικού προϋπολογισμού 16.605,00€.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση πρακτικών ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια αντικειμένων και ταχυδρομικών υπηρεσιών έκδοσης/εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη), συνολικού προϋπολογισμού 113.959,99€.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Καθορισμός ποσοστού μειωμένου τιμολογίου Τελών Ύδρευσης σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

ΘΕΜΑ 13ο: Καθορισμός ποσοστού απαλλαγής Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού, Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός Οκτωβρίου 2015.

ΘΕΜΑ 15ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός Νοεμβρίου 2015.

ΘΕΜΑ 16ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ∆εκεμβρίου 2015.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 2.000,00 € για το έτος 2016 για το έργο: «Κατασκευή Β’ σκέλους οδού Ευξείνου Πόντου στη ∆.Κ. Σταμάτας».

ΘΕΜΑ 18ο: Α) Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 15.990,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) για τη σύνταξη της μελέτης: «Γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή των αντλιοστασίων ακαθάρτων στη ∆.Κ. Άνοιξης».
Β) Απευθείας ανάθεση της μελέτης με τίτλο: «Γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή των αντλιοστασίων ακαθάρτων στη ∆.Κ. Άνοιξης».

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση των επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του πρώτου μειοδότη για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο ∆ήμο ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 44.355,57 € για το έργο: «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο ∆ήμο ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 68.494,03 € για το έργο: «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο ∆. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 117.823,99€ για την πληρωμή της μελέτης με τίτλο : «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ» στη δ.κ. Αγίου Στεφάνου».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Καταβολή Παραβόλων ΚΤΕΟ.

ΘΕΜΑ 24ο: Αίτημα της κας Βιθυνού Αναστασίας για αποζημίωση από πτώση δένδρου στο όχημά της.

ΘΕΜΑ 25ο: Αίτημα του κ. Μπάρλα Συμεών για αποζημίωση από πτώση δένδρου στο όχημά του.

ΘΕΜΑ 26ο: Αίτημα του κ. Μπάρλα Νικολάου για αποζημίωση από πτώση δένδρου στο όχημά του.

ΘΕΜΑ 27ο: Απευθείας Ανάθεση Αποκατάστασης Βλάβης Ηλεκτροβάνας ∆εξαμενής Γοργοποτάμου και Βλαβών Αυτοματισμών ∆εξαμενών Παρχάρ, Γοργοποτάμου και Ρέας στη ∆ημοτική Ενότητα ∆ροσιάς.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆/ΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ/ΤΜ. ΑΝΘΡΩΠ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 480€ για συμμετοχή υπαλλήλων του Τμήματος Ανθρώπινου ∆υναμικού του ∆ήμου ∆ιονύσου σε Σεμινάριο που αφορά “Το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο από 1-1-2016’’.

ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων από τον προϋπολογισμό του ∆ήμου ο.ε. 2016, για δημοσιεύσεις της ∆/νσης Ανθρώπινου ∆υναμικού & ∆ιοικητικής Μέριμνας σε εφημερίδες.

ΤΜ. ΤΟΠ. ΟΙΚΟΝ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση α)της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων» και β)των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού.