logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Διονύσου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να συζητηθούν για δεύτερη φορά οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Καλαφατέλης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Σπύρος Σπηλιώτης, Αναστασία Κώνστα (Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου) και Ανθή Λουκάτου (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ο κ. Ζαμάνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με όσα συζητήθηκαν, σε πρόσφατη συνάντηση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, αναφορικά με τις προσπάθειες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Τους ενημέρωσε επίσης, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τους Δήμους να υποδείξουν κατάλληλους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων καθώς και για τις ενέργειες του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίσθηκε το θέμα του προσφυγικού ζητήματος να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.