logo


Ικανοποιημένη πρέπει να αισθάνεται η εθελόντρια της Βιβλιοθήκης Δροσιάς Λ. Θεοδώρου, μετά και από τη χθεσινή εξέλιξη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ: Μετά από καθυστέρηση μηνών και ενώ η καταγραφή όλων των βιβλίων ήταν έτοιμη από το καλοκαίρι, ομόφωνα αποφασίστηκε- επιτέλους- η προμήθεια των απαραίτητων υλικών, ώστε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των βιβλίων στο Πολιτιστικό της Δροσιάς και να λειτουργήσει και πάλι- μετά από σχεδόν πέντε χρόνια- η Δημοτική Βιβλιοθήκη, δεύτερη για το Δήμο Διονύσου.

photo 3-38

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την εισήγηση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη, που έφερε το θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης, η δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των 3000 ευρώ και αφορά σε ράφια και τζάμια. Υπενθυμίζεται ότι επί μήνες ένα τμήμα των βιβλίων της Βιβλιοθήκης, που συνολικά ξεπερνούν τους 3500 τόμους, ήταν στοιβαγμένα στα τραπέζια και στα ράφια “τήδε κακείσε”, με το χώρο- όπου πραγματοποιούνται μαθήματα και πλήθος εκδηλώσεων- πλήρως αφύλακτο. Στο διάστημα αυτό η κ. Θεοδώρου υπέβαλε συνεχώς το αίτημα για την προμήθειατων επιπλέον ραφιών, και προς τον ΘΕΣΠΙ και προς τον Δήμο, αλλά μέχρι χθες ανταπόκριση δεν υπήρχε. Αποκορύφωμα η πρόσφατη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου περιγράφει όλες τις προσπάθειές της ώστε να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη, αλλά και τη γραφειοκρατία και αδιαφορία που συνάντησε, ιδιαιτέρως εκ μέρους του Δημάρχου, ο οποίος- όπως επισημαίνει η κ. Θεοδώρου- είχε δεσμευθεί προσωπικά.

photo 1-51

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει βιβλία που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλαναγνωσίας- εγκυκλοπαίδειες, ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικά, παιδικά Ελλήνων και ξένων συγγραφέων- και είχαν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία της νυν Αντιδημάρχου Διοίκησς και Ανθρώπινου Δυναμικού Β. Ρηγοπούλου, που ήταν Αντιδήμαρχος Δροσιάς και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης προ καλλικρατικού Δήμου.