logo


Στις δηλώσεις του προς την Οδό Διονύσου σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πριν από δυο εβδομάδες, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε επισημάνει πως επίσημη επιστολή από οποιονδήποτε κρατικό φορέα για την παραχώρηση δημοτικών χώρων φιλοξενίας δεν υπήρχε. Αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει πλέον, μια που προχτές, 16 Μαρτίου, με επιστολή του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να προσδιορίσουν άμεσα κατάλληλους χώρους για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

Ο υφυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι κατάλληλοι χώροι θεωρούνται εκείνοι που είναι άμεσα διαθέσιμοι ή χρήζουν μικρής κλίμακας εργασιών. Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων χώρων είναι ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία, κ.ά.

Τα σημεία αυτά θα πρέπει να βρίσκονται κοντά σε αστικό ιστό και να υπάρχει η δυνατότητα παροχών ρεύματος, νερού και αποχέτευσης.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, τονίζει ο υφυπουργός «παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας και τις δικές σας ενέργειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό έγγραφο δεν έχει πρωτοκολληθεί και στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

mpalafas1

πηγή: localit.gr