logo


Η έγκριση, μετά από αξιοσημείωτη καθυστέρηση, του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, άνοιξε το δρόμο για την έγκριση σειράς δαπανών από τον ΘΕΣΠΙ στη χθεσινή (17/3) εξ αναβολής συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

photo 2-51

Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ, που αναλυτικά κατανέμονται ως εξής:
*για τα ράφια της Βιβλιοθήκης στη Δροσιά 3000 ευρώ

*για την επισκευή του πατώματος στο Πολιτιστικό της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου 3000

*για την αντικατάσταση συρματοπλέγματος στο γήπεδο της Δροσιάς στο Κόκκινο Χωράφι 1000

*για τη μετάβαση της παιδικής χορωδίας στα Γιάννενα 3000

*για τη διοργάνωση εαρινής συναυλίας 3000

*για την αναγόμωση μελανοδοχείων και τόνερ 1500

*για τη δημοσίευση προκηρύξεων 500

*για τη συντήρηση των οργάνων του Δημοτικού Γυμναστηρίου 2000

*για την προμήθεια γραφικής ύλης 1300

*για αναμνηστικές πλακέτες 2000

*για καλύμματα 2 πυροσβεστικών φωλεών και 5 δοκών στο Γυμναστήριο 1000

*για τη θεατρική παράσταση της σκηνής Αγ. Στεφάνου το Μάιο 1000

*για τη συνδιοργάνωση με το Σύλλογο ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ 6 σεμιναρίων υποστήριξης του θηλασμού και του φυσικού τοκετού 700

*για το χόρδισμα των δυο πιάνων, στον Άγ. Στέφανο και το Διόνυσο, 400 (ποσόν που αναβαθμίστηκε σε σχέση με το αρχικό 250)

*για την υλοποίηση- μέσω διαγωνισμού- των προγραμμάτων του ΘΕΣΠΙ μέσω σύμβασης με εταιρεία, προϋπολογισμού 185.000

*για την υλοποίηση- επίσης μέσω διαγωνισμού- των τμημάτων καλοκαιρινής απασχόλησης 93.000

Στα ποσά αυτά, που αποτελούν το ανώτατο όριο δαπάνης,  δεν συμπεριλαμβάνονται η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τους χώρους ευθύνης του ΘΕΣΠΙ (Πολιτιστικά κέντρα και αποδυτήρια γηπέδων), οι υποχρεώσεις παρελθόντων ετών και τα πάγια.

Στη διάθεση των παραπάνω ποσών αντιτάχθηκαν με τις ψήφους τους τόσο ο Θ. Αλιμήσης όσο και ο Γ. Κομνηνάκης. Ο τελευταίος μάλιστα για σειρά θεμάτων κατηγόρησε το ΘΕΣΠΙ πως δεν σέβεται τα χρήματα των δημοτών, προκαλώντας την αντίδραση των Α. Μπέτση (Αντιπροέδρου) και Ν. Ιατρίδη: “Απευθύνεσαι σε όλους μας και μας αποκαλείς κλέφτες, επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι και σε εμπιστευόμαστε;” είπε ο κ. Ιατρίδης, υπενθυμίζοντας στον κ. Κομνηνάκη ότι και ο ίδιος είχε ζητήσει λίγη ώρα νωρίτερα να εγκριθούν 700 ευρώ για την παρουσίαση στο Διόνυσο θεατρικής παράστασης κεντρικής σκηνής της Αθήνας.

Και ένας πρόωρος (τουλάχιστον) ορισμός

photo 1-52

Επιπλέον, χθες ορίστηκαν οι υπεύθυνοι εκ μέρους του Νομικού Προσώπου για την παιδική χορωδία και τα χορευτικά τμήματα. Υπεύθυνη για την παιδική χορωδία εκ μέρους του ΘΕΣΠΙ ορίστηκε η Ε. Γεωργίου, η οποία εντούτοις με δήλωσή της πέρυσι τον Οκτώβριο είχε παραιτηθεί από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τόσο του Προέδρου Β. Δαρδαμάνη, όσο και του Δ. Ράικου, ο ΘΕΣΠΙΣ έχει έρθει σε επικοινωνία με την κ. Γεωργίου, η οποία και δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει τη χορωδία. Η ίδια, πάντως, μιλώντας στην Οδό Διονύσου, δίνει τελείως διαφορετική εικόνα για τα γεγονότα: “Όσον αφορά στην παιδική χορωδία, πράγματι μου έγινε από τον κ. Ηλία Κουρκούτα– αλλά όχι και επισήμως από το Προεδρείο του ΘΕΣΠΙ- η πρόταση να την αναλάβω ως υπεύθυνη εκ μέρους του Οργανισμού. Την πρόταση αυτή αντιμετώπισα με θετική πρόθεση, αλλά ζήτησα λόγω προσωπικών υποχρεώσεων χρονικό περιθώριο ενός μηνός, ώστε να τη συζητήσουμε και πάλι. Όχι πάντως με την προοπτική επανόδου μου στο ΘΕΣΠΙ, αλλά είτε ως υπεύθυνη είτε παρέχοντας συνδρομή και υποστήριξη στα παιδιά της χορωδίας, που δείχνουν τόσο καλή εξέλιξη. Οι λόγοι εξάλλου της παραίτησής μου πριν από τόσους μήνες δεν έχουν εκλείψει”, δηλώνει κατηγορηματικά η κ. Γεωργίου. Αξίζει να προστεθεί εδώ πως τόσο στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, όσο και στο περιθώριό της, τονιζόταν πως η κ. Γεωργίου δεν είχε παραιτηθεί κανονικά και επισήμως, κάτι που η ίδια διαψεύδει: “Αν δεν είχα παραιτηθεί, γιατί με αντικατέστησαν στο Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ και γιατί σταμάτησαν να μου στέλνουν τις προσκλήσεις των συνεδριάσεων;” αναρωτιέται χαρακτηριστικά.