logo


Το 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» κατακτά… τις Βρυξέλλες!

Το 1ο ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νικητής, στο διαγωνισμό προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Διονύσου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. και ολοκληρώθηκε με επιτυχία έπειτα από διήμερο εργασιών και ομιλιών στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2016. Οι 34 μαθητές που συμμετείχαν προέρχονταν από (4) τέσσερα Λύκεια του Δήμου Διονύσου και αντιπροσώπευσαν ως Ευρωβουλευτές διαφορετικές χώρες και κόμματα. Στηριζόμενοι σε προσχεδιασμένο και απροσχεδίαστο λόγο, ανέπτυξαν σχετικά τον προβληματισμό τους.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Λυμπεράκη Κατερίνα συμμετείχαν οκτώ μαθητές. Από αυτούς ο μαθητής, Μάνος Γεροντής αναδείχθηκε νικητής ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής, έπειτα από ψηφοφορία των συμμαθητών του και της οργανωτικής επιτροπής. Το έπαθλο;
Ταξίδι στις Βρυξέλλες στο πραγματικό Ευρωκοινοβούλιο!!

epal

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ιδιαιτέρως το μαθητή Γεροντή Μάνο που κέρδισε το βραβείο.

Ευχόμαστε στους μαθητές, να συμμετέχουν πάντοτε σε ανάλογες δράσεις και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Από καρδιάς…

Στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος “Βοηθώ… όπου χρειάζεται” του 1ου ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Καλεράντε Άννα και με αφορμή τη συμπλήρωση 61 χρόνων (1955 – 2016) από τον αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε μια θεατρική παράσταση στο Αμφιθέατρο του σχολείου με τίτλο «Η πιο όμορφη μέρα».

epal1

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής με την οποία το σχολείο «συνεργάζεται» σε θέματα βοήθειας συνανθρώπων μας, η θεατρική της ομάδα με εμπνευστή τον π. Εφραίμ Παναούση μάς πρόσφεραν αυτή την ξεχωριστή παράσταση και συνάμα μας ταξίδεψαν στην Ιστορία τής τότε περιόδου. Ιδιαίτερα συγκινησιακή στιγμή ήταν η παρουσία του Κύπριου συναδέλφου καθηγητή κ. Κοντού, μαθητή των τότε χρόνων, που κρατώντας την Ελληνική σημαία μάς μετέφερε στιγμές και παιδικές μνήμες μικρών αγωνιστών.

epal2

«Δεν ξεχνώ», «βοηθώ… όπου χρειάζεται», γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Ας δώσουμε το παράδειγμα Καθηγητές, Γονείς, Μαθητές, Πολιτεία, βοηθώντας από καρδιάς όποιον το έχει ανάγκη. Τα συγχαρητήρια για το έργο αυτό που γίνεται στο σχολείο, έδωσε σε χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Διονύσου.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Β. Κοκμοτό, τους Διευθυντές σχολείων κ. Ν. Πλέσσα και κ. Δ. Καλαμπαλίκη, όσους παραβρέθηκαν και όλους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Κλείνοντας ας μείνουμε στα λόγια του π. Εφραίμ: η Κύπρος δεν είναι Ελληνική, «η Κύπρος είναι Ελλάδα».