logo


Στις 11 το πρωί, σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου, ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΘΕΣΠΙ, με πρώτη την παιδική γιορτή στην Άνοιξη, ενώ το βράδυ στις 6 στη Σταμάτα θα αναβιώσει το παλιό έθιμο Βάλεζας. Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στις δυο άκρες της πόλης: στις 10.30 το πρωί στο Κρυονέρι στην πλατεία Ν. Πλαστήρα- ενώ, σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέψει, η δράση θα μεταφερθεί στην καφετέρια Limit Up, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο- και στις 11 στο Διόνυσο, στον παλιό Σταθμό του τρένου, στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Κυριακή 13 Μαρτίου
*11.00 Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή στην Άνοιξη (Κεντρική πλατεία)
Η Δ.Κ. Άνοιξης σε συνεργασία με τοπικούς Φορείς διοργανώνει παιδική αποκριάτικη γιορτή με Γαϊτανάκι, παρέλαση καρναβαλιστών, διαγωνισμό καλύτερης παιδικής αποκριάτικης αμφίεσης και σοκολατοπόλεμο.

*18.00 1η Αναβίωση Αποκριάτικου Εθίμου Βάλεζας στη Σταμάτα
(Πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος )

carniva
Αποκριάτικο γλέντι με μουσική, κέφι και πολύ χορό γύρω από τη φωτιά.

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου

*10.30 Κούλουμα στο Κρυονέρι (Πλατεία Ν. Πλαστήρα – παλ. τέρμα λεωφορείων)
Η Δ.Κ. Κρυονερίου μαζί με τοπικούς Φορείς και Συλλόγους διοργανώνουν τα Παραδοσιακά Κούλουμα με Γαϊτανάκι, παρουσίαση Χορευτικών, εργαστήριο και πέταγμα χαρταετού, μουσική, χορό, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» θα μαγειρέψει την παραδοσιακή φασολάδα.

*11.00 Κούλουμα στον Διόνυσο (Παλιό σταθμό τρένου)

koulouma
Η Δ.Κ. Διονύσου σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Διονύσου και τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου διοργανώνουν παραδοσιακή γιορτή με σαρακοστιανά, καζάνι με φασολάδα, ζωντανή μουσική και πολύ χορό.

apokr