logo


Την πρακτική, που ήδη ακολουθούν άλλοι Δήμοι της χώρας στην κατεύθυνση ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών, κάλεσε το Δήμο Διονύσου να υιοθετήσει, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχθές Τρίτη 8 Μαρτίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης. Πρόκειται για τη δράση «Προϊόντα σε αναμονή», που εμπλέκει Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και καταστήματα:
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει οικονομικές δυσκολίες, αγοράζει ένα έξτρα προϊόν, το οποίο- στο κάθε κατάστημα ή επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα- καταγράφεται σε ειδικό πίνακα ή βιβλίο. Όποιος συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από κάποιο προϊόν που μπαίνει “σε αναμονή”, μπορεί να το ζητήσει και να το λάβει δωρεάν. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-κίνηση αλληλεγγύης που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και στο εξωτερικό και αρχίζει να γίνεται δημοφιλές και στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλαφατέλης, πρόκειται για μια δράση που και θα αποφορτίσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, αλλά και θα ενθαρρύνει όσους από τους δυνητικά ωφελούμενους διστάζουν, για λόγους αξιοπρέπειας, να αποτανθούν στη δημοτική δομή.

Η πρώτη κίνηση για τη λειτουργία της δράσης αυτής γίνεται την επόμενη Τετάρτη, 16 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, και τη διοργανώνουν από κοινού η δημοτική παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και οι τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, Δρυάδες, ΑΟ Κρυονερίου, Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και Εν Δράσει.

Στη σχετική τους ανακοίνωση γράφουν:
Η καθημερινότητα όλο και περισσοτέρων οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας δυσχεραίνει.
Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, συνεχίζει να επιτελεί σημαντικό έργο και θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω και ουσιαστικότερα, θεωρούμε όμως πως μπορεί να υπάρξει άμεση πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια δύσκολη συγκυρία.

Με αυτό το σκεπτικό αναλάβαμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε τη δράση “Προϊόντα σε αναμονή” σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Κρυονερίου αρχικά και σε συνέχεια με επαγγελματίες από όλο το Δήμο Διονύσου.
Η παρουσία σας στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη 16/3/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου και ώρα 21:00μ.μ θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας.

Οι Σύλλογοι:
Γυναικών Κρυονερίου
Εν Δράσει
Δρυάδες
Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας
Α.Ο Κρυονερίου
Η Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου

final