logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου, με ομιλητή τον συγγραφέα – ποιητή Σωτήρη Γουνελά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου με θέμα «η Ποίηση και ο Λόγος της». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων που διοργανώνει η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου για το 2015-16.
Τον κ. Γουνελά προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κοκμοτός ο οποίος μίλησε για το σημαντικό συγγραφικό του έργο, το οποίο περιλαμβάνει πεζά, ποιήματα και φιλοσοφικά κείμενα.

001-5

Ο κ. Γουνελάς στη διάλεξή του αναφέρθηκε στη σημασία του Ποιητικού Λόγου για τον άνθρωπο τόσο στην ιστορική πορεία όσο και στη σύγχρονη εποχή και διάβασε ποιήματά του με τη μουσική συνοδεία του πιανίστα Χρήστου Οικονομίδη. Η ηθοποιός Μαίρη Παππά απήγγειλε αποσπάσματα από ποιήματα των Ρίλκε, Νοβάλις, Τρακλ και Λειβαδίτη και ακολούθησε συζήτηση του συγγραφέα – ποιητή με τους θεατές.

01 -6

Στην εκδήλωση, που έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους πολίτες, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλίας Υφαντής και η Δημοτική Σύμβουλος Πόπη Ταουξή.