logo


Με δυο νέες δράσεις αναμένεται να ενισχυθεί άμεσα η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Όπως ομόφωνα αποφασίσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισής του, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, μετά και από τη σχετική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτού, σύντομα πρόκειται να συσταθεί σταθερή Ομάδα Εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών του.

kokmotos

Σύμφωνα με τον κ. Κοκμοτό, πολλοί συνδημότες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν ενεργά και σε μόνιμη βάση τη δημοτική δομή, της οποίας οι ανάγκες όλο και αυξάνουν. Για τη σύσταση της Ομάδας Εθελοντών θα καταρτισθεί λίστα με τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες, ώστε να προσφέρει ο καθένας στον τομέα των γνώσεων και των δεξιοτήτων του για τη διεκπεραίωση των καθημερινών υποχρεώσεων της δομής, ώστε να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στην περαιτέρω οργάνωση και ανάπτυξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επιπλέον, τονίζει ο Αντιδήμαρχος, με την κίνηση αυτή διαδίδεται και ενισχύεται το μήνυμα του εθελοντισμού, με στόχο να αγκαλιάσει και τις άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Πολυϊατρείο, η αιμοδοσία, η Τράπεζα Χρόνου, η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία, κ.λπ.

Στην ίδια, τέλος, συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης, και με ομόφωνη και πάλι απόφαση, προγραμματίζεται η δημιουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στόχος της θα είναι ο σταθερός εφοδιασμός των 160 δικαιούχων οικογενειών με ρούχα, με συχνότητα ανά μήνα που θα καθοριστεί στο μέλλον.

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης απαιτείται κατ’ αρχάς χώρος: Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στον Άγ. Στέφανο σε χώρο 70 μόλις τετραγωνικών μέτρων. Πρόθεση του Αντιδημάρχου είναι η εξασφάλιση κατάλληλου χώρου στο κτήριο που θα στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να οργανωθεί η ιματιοθήκη και να πραγματοποιείται μία ή δυο φορές το μήνα οργανωμένη διανομή, με συγκεκριμένο αριθμό ρούχων ανά διακαιούχο οικογένεια κάθε φορά.
Στη Δημοτική Ιματιοθήκη θα απασχοληθούν και μέλη της προς σύσταση Ομάδας Εθελοντών, ενώ επόμενος στόχος είναι να εξεταστεί αν μπορεί να λειτουργήσει και ως ανταλλακτική.