logo


Ο Δήμος Διονύσου και ο ΟΝΑΠ Θέσπις σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τους τοπικούς Φορείς και Συλλόγους διοργανώνουν τις «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016 στον Δήμο Διονύσου» και σας προσκαλούν να τιμήσετε τις εκδηλώσεις με την παρουσία σας.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή στην πλατεία της Άνοιξης, με παρέλαση καρναβαλιστών, διαγωνισμό καλύτερης παιδικής στολής, γαϊτανάκι και σοκολατοπόλεμο.

Το απόγευμα στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Σταμάτα αναβιώνει για πρώτη φορά το παλιό έθιμο των κατοίκων «Βάλεζα» όπου μικροί και μεγάλοι τραγουδούν και χορεύουν γύρω από τη φωτιά.
Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου θα στηθούν παραδοσιακά γλέντια για τα Κούλουμα, στο Κρυονέρι και τον Διόνυσο. Ελάτε να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε πατροπαράδοτες λιχουδιές, λαγάνα, παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανούς μεζέδες που θα συνοδεύονται με άφθονο κρασί, μουσική και χορό.

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν χαρταετοί και… οδηγίες για σωστό πέταγμα!
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κυριακή 13 Μαρτίου
*11.00 Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή στην Άνοιξη (Κεντρική πλατεία)
Η Δ.Κ. Άνοιξης σε συνεργασία με τοπικούς Φορείς διοργανώνει παιδική αποκριάτικη γιορτή με Γαϊτανάκι, παρέλαση καρναβαλιστών, διαγωνισμό καλύτερης παιδικής αποκριάτικης αμφίεσης και σοκολατοπόλεμο.
*18.00 1η Αναβίωση Αποκριάτικου Εθίμου Βάλεζας στη Σταμάτα
(Πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος )
Αποκριάτικο γλέντι με μουσική, κέφι και πολύ χορό γύρω από τη φωτιά.

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου
*10.30 Κούλουμα στο Κρυονέρι (Πλατεία Ν. Πλαστήρα – παλ. τέρμα λεωφορείων)
Η Δ.Κ. Κρυονερίου μαζί με τοπικούς Φορείς και Συλλόγους διοργανώνουν τα Παραδοσιακά Κούλουμα με Γαϊτανάκι, παρουσίαση Χορευτικών, εργαστήριο και πέταγμα χαρταετού, μουσική, χορό, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» θα μαγειρέψει την παραδοσιακή φασολάδα.
*11.00 Κούλουμα στον Διόνυσο (Παλιό σταθμό τρένου)
Η Δ.Κ. Διονύσου σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Διονύσου και τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου διοργανώνουν παραδοσιακή γιορτή με σαρακοστιανά, καζάνι με φασολάδα, ζωντανή μουσική και πολύ χορό.

apokr