logo


Με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6 το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως είναι ήδη γνωστό, εκτάκτως θα έρθει προς συζήτηση το προσφυγικό ζήτημα, μια που και ο Δήμος Διονύσου αναμένεται στο άμεσο μέλλον να κληθεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται:
*Η έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, που έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
*Η μίσθωση νέου κτηρίου για τη στέγαση από το επόμενο σχολικό έτος του Λυκείου Δροσιάς, που σήμερα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο. Όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, τούτο αποτελεί αίτημα τόσο των Διευθυντών των σχολείων, όσο και των Συλλόγων Γονέων, μια που ο αριθμός μαθητών και τμημάτων στα εν λόγω σχολεία διογκώνεται συνεχώς, και είχε συζητηθεί στην πρόσφατη (23/2) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όπου είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία, με τη διπλή ψήφο του Προέδρου Β. Δαρδαμάνη.
Η εκπόνηση, τέλος, Σχεδίου Δράσης Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Ε). Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Η. Υφαντή “οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων. Οι περιοχές αυτές είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της χωρικής στρατηγικής και του σχεδίου υλοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζεται με τη συμπληρωματικότητα και συνεκτικότητα των προτεινόμενων δράσεων. Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ως προς τους τύπους των αστικών περιοχών, προτεραιότητα δίνεται κυρίως στα αστικά κέντρα των πρωτευουσών των Περιφερειών, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις επιλέγονται λειτουργικές περιοχές με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων. Παράλληλα, υφίσταται η αναγκαιότητα παρεμβάσεων και σε πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων.
Ειδικότερα, το εγκεκριμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής για το ΕΣΠΑ 2014-2020, για τις δράσεις ολοκληρωμένων βιώσιμων αστικών παρεμβάσεων μνημονεύει την προϋπόθεση ύπαρξης σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού, και τίθεται το πληθυσμιακό κριτήριο ∆ήμου/∆ιαδημοτικής Συνεργασίας/Θύλακα άνω των 250.000 κατοίκων”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Eπιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 2ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ.32 του Ν.1080/1980, όπως ισχύει. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ- ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών του ∆ήμου ∆ιονύσου εκ του Πρακτικού της 16-02-2016». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των Εθνικών εορτών. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων”. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 6ο: ∆ιαβίβαση της αριθ. 7/2016 απόφασης της Ε.Π.Ζ με θέμα «Ετήσια έκθεση πεπραγμένων έτους 2015 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ∆ήμου ∆ιονύσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 8ο: Αναγκαιότητα μίσθωσης κτιρίου για την στέγαση του Λυκείου ∆ροσιάς από την Σχολική περίοδο 2016-2017. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων οικισμού Ροδόπολης”. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση συμμετοχής υπάλληλων του ∆ήμου ∆ιονύσου σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

ΘΕΜΑ 11ο: Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών ∆απανών Σχολείων έτους 2015 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποσού 51.642,42 €. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 12ο: Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών ∆απανών Σχολείων έτους 2016 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποσού 51.642,42 €. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης για την εκπόνηση «Σχεδίου ∆ράσης Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης στους Ο.Τ.Α. Ανατολικής Αττικής», με σκοπό την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για ολοκληρωμένες βιώσιμες αστικές παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α. της Ανατολικής Αττικής, από τις υπηρεσίες και με πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.