logo


Υπάρχει Θεατρικό Εργαστήρι στα όρια του Δήμου Διονύσου; Κι όμως, υπάρχει!

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, νέοι του Δήμου μας, από 18 έως 35 ετών, διδάσκονται θεατρική παιδεία, ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμούς, ανάλυση ρόλων και όλα τα μυστικά της θεατρικής τέχνης. Δάσκαλος για τη φετινή χρονιά είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μ. Ζωγραφίδης, συνιδρυτής μαζί με την ηθοποιό Έ. Νιχωρίτη του θεατρικού σχήματος Διθύραμβος, που στεγάζεται στο ομώνυμο θέατρο στο Μαρούσι. Ο Μ. Ζωγραφίδης διαδέχτηκε τον Π. Παναγόπουλο, ενώ το Εργαστήρι ξεκίνησε το 2013-2014 με την επιμέλεια του Ν. Ψαρρά. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Διονύσου «Ο Θέσπις».

7-2

Κάθε Κυριακή γίνονται συναντήσεις στο Πνευματικό Κέντρο της Δροσιάς, από τις 5 μ.μ. ως τις 9 μ.μ. Παιχνίδι, χαμόγελο, απόκτηση γνώσεων και καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και των εκφραστικών μέσων όσων συμμετέχουν είναι οι επιδιώξεις του Εργαστηρίου. Παράλληλα με τη διδασκαλία, θα επιδιωχθεί σειρά επισκέψεων σε θέατρα, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και ως θεατές την θεατρική διαδικασία, μέσα από επιλεγμένες παραστάσεις. Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου θα ανέβει παράσταση στις αρχές του Ιουνίου πάνω σε μονόπρακτα του Άντον Τσέχοφ.

WP_20160124_18_04_45_Pro

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) στο thespis@dionysos.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8161683 (εσ.2) και 210 8161354 (εσ.2)

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι εντελώς δωρεάν.

Υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου για φέτος έχει οριστεί το μέλος του Ο.Ν.Α.Π «Ο Θέσπις» Γ. Κομνηνάκης.