logo


Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 4.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Άνοιξη η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 17 θέματα, με τα τρία πρώτα να έχουν σχέση με τη φωτιά πριν από σχεδόν ένα χρόνο στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών και τις μετέπειτα εξελίξεις.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου Ξ. Νταγκαλή, ο Επίτροπος ζητεί την υποβολή απολογισμών των ετών 2011-2014 εντός 15νθημέρου για τη διενέργεια κατασταλτικού ελέγχου, καθώς και την υποβολή του απολογισμού του 2015. Η σχετική διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει, μετά και από την περυσινή φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, που κατέστρεψε αρχεία, παραστατικά κ.λπ. Για την καταγραφή του διασωθέντος αρχείου είχε ορισθεί τριμελής επιτροπή, που όμως κατέγραψε μόνο την εξωτερική ένδειξη των φακέλων, χωρίς να εξετάσει και το περιεχόμενό τους. Μετά και από το αίτημα του Επιτρόπου, «και μάλιστα εντός ασφυκτικών προθεσμιών, κρίνεται αναγκαία η καταγραφή του περιεχομένου των παραδοθέντων στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο περιεχόμενό τους περιλαμβάνονται παραστατικά που αφορούν τους απολογισμούς που μας ζητείται επειγόντως να υποβληθούν αλλά και τον απολογισμό του έτους 2015. Κατόπιν αυτών καλείται το Σώμα ν’ αποφασίσει την καταγραφή του περιεχομένου του διασωθέντος αρχείου από την τριμελή ομάδα προκειμένου αυτή να ολοκληρώσει το έργο για το οποίο εξ αρχής ορίστηκε», καταλήγει η εισήγηση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1 Ενημέρωση σχετικά με τα πορίσματα Πυροσβεστικής και Ασφάλειας αναφορικά με την πυρκαγιά της 11ης/04/2015 των γραφείων της Σ.Ε.

ΘΕΜΑ 2 Λήψη απόφασης για καταγραφή του περιεχομένου του διασωθέντος αρχείου που παρέδωσε στην Πρόεδρο η τριμελής ομάδα που συγκροτήθηκε με την αρ. 29/2015 απόφαση Σ.Ε.
ΘΕΜΑ 3 Λήψη απόφασης για αποστολή αιτήματος προς τον Επίτροπο για παράταση προθεσμίας υποβολής απολογισμού 2015 της Σ.Ε.
ΘΕΜΑ 4 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 928,16 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για την εξόφληση τιμολογίων μηνών 10ου/2015 και 1ου, 2ου/2016 της FMS.
ΘΕΜΑ 5 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 1659,38 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για την εξόφληση τιμολογίων 11ου/ 2015, 1ου/2016 της Konica Minolta.
ΘΕΜΑ 6 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 144,70 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για την εξόφληση τιμολογίου 11.148/2016 που αφορά σε προμήθεια χρωμάτων από το ΓΕΛ Αγίου Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 7 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 528,90 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για την εξόφληση τιμολογίου 16/2016 που αφορά σε προμήθεια δίφυλλου επάλληλου παραθύρου από το Γυμνάσιο Διονύσου.
ΘΕΜΑ 8 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 110,70 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για την εξόφληση τιμολογίου 141/2016 που αφορά σε προμήθεια σειρήνας συναγερμού προς αντικατάσταση προηγούμενης στο Γυμνάσιο Άνοιξης.
ΘΕΜΑ 9 Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας 9 (εννέα) βιντεοπροβολέων για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων ως κάτωθι:
-Γυμνάσιο Κρυονερίου 3 βιντεοπροβολείς -Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου 1 βιντεοπροβολέας – Γελ Αγίου Στεφάνου 1 βιντεοπροβολέας
-Γελ Δροσιάς 1 βιντεοπροβολέας
-Γυμνάσιο Δροσιάς 2 βιντεοπροβολείς -Γυμνάσιο Άνοιξης 1 βιντεοπροβολέας
ΘΕΜΑ 10 Λήψη απόφασης για συμπληρωματική έγκριση δαπάνης ποσού 27,06 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ που αφορά στην προμήθεια βιντεοπροβολέα προς αντικατάσταση παλαιού για τις ανάγκες του Γελ Άνοιξης.
ΘΕΜΑ 11 Λήψη απόφασης για την υπογραφή πρακτικού αναλογισμού μεταξύ του ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου και της Σχολικής Επιτροπής αναφορικά με τον επιμερισμό κόστους κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 50% έκαστος λόγω της λειτουργίας κοινής εγκατάστασης θέρμανσης πετρελαίου στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται το ΕΠΑΛ Διονύσου και το ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου για το σχολικό έτος 2015-2016.
ΘΕΜΑ 12 Λήψη απόφασης για τη μη αρμοδιότητα της Σχολικής Επιτροπής να προβεί σε πρόσληψη του καθαριστή του ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 13 Λήψη απόφασης για την ανανέωση της συνδρομής που αφορά τη σύνδεση του συστήματος συναγερμού των σχολικών μονάδων με το κέντρο λήψης και επεξεργασίας σημάτων της εταιρίας Τσεκούρας Security για το έτος 2016 και έγκριση σχετικής δαπάνης ποσού 848,98 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%.
ΘΕΜΑ 14 Λήψη απόφασης για την παράταση διάρκειας της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών με το λογιστικό γραφείο «Α.Ιωάννου-Ν. Κατσίνης Ο.Ε», για το έτος 2016 και έγκριση σχετικής δαπάνης 2.952,00 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ.
ΘΕΜΑ 15 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος Καργάκου στην Ιερά Συνοδική Σταυροπηγιακή Μονή «Παναγίας Χρυσοπηγής» ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή της με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.
ΘΕΜΑ 16 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης του αμφιθεάτρου του ΓΕΛ Άνοιξης στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή του με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.
ΘΕΜΑ 17 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος Καργάκου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή του με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.