logo


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες 23 Φεβρουαρίου στο Αστ. Τμήμα Αγ. Στεφάνου η εντεταλμένη σύμβουλος για την Πολεοδομία και τον Άγ. Στέφανο Π. Ταουξή. Η μήνυση αφορούσε στην κοπή πεύκου, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγ. Στέφανο και στρέφεται εναντίον:
Όποιου έδωσε την άδεια γαι την κοπή του δέντρου
Όποιου έδωσε και όποιου εκτέλεσε την εντολή
Όποιου εν συνεχεία έσπευσε να απομακρύνει κλαδιά και κορμό από το σημείο

DSC_0356

Η κοπή του πεύκου έγινε εκ των υστέρων αντιληπτή τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κασαπάκη, όσο και από την κ. Ταουξή, ενώ σύμφωνα με ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπήρχε η πρόθεση κοπής άλλων δυο δέντρων με τη δικαιολογία ότι εμποδίζουν. Η απομάκρυνση μάλιστα κορμού και κλαδιών έγινε από συνεργείο της εταιρείας Κωστούλας, με την οποία ο Δήμος έχει συνάψει σχετική εργολαβία.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σύμφωνα με την κ. Ταουξή, το κομμένο δέντρο δεν βρίσκεται στο χώρο ιδιοκτησίας του ναού, οπότε αρμόδια για την άδεια κοπής θα ήταν η ναοδομία, αλλά σε κοινόχρηστο χώρο της πόλης. Εκεί η άδεια για την κοπή δέντρου περνάει από συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία προβλέπει πρόσφατη (4 /12/2015- ΑΡ. ΠΡ.: 46794) εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναρτημένη και στη Διαύγεια, και η οποία περιλαμβάνει “έκδοση Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας από την οικεία Υπηρεσία ∆όμησης, μετά από αίτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου ∆ήμου και σχετική Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ∆ήμου (Επιτροπή ποιότητας ζωής ή δημοτικού συμβουλίου), προσκομίζοντας τα ειδικά δικαιολογητικά που προβλέπονται από την παρ. 1 η του αρθ. 2 της 55174/4-10-2013 Απόφασης (ΦΕΚ 2605/Β’/15-10-2013). Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος, κατατίθεται οδοιπορικό σκαρίφημα”.

Εντωμεταξύ, άγνοια για το περιστατικό δηλώνει η εντεταλμένη σύμβουλος για το πράσινο και γεωπόνος Α. Πέππα, που βρισκόταν εκτός Αθηνών. Επιπλέον η κ. Πέππα τονίζει στην Οδό Διονύσου πως έχει ήδη εδώ και καιρό στείλει έγγραφο προς το Δήμαρχο με το οποίο υπογραμμίζει πως ουδείς- πλην του Δ. Χριστόπουλου, Προέδρου στο Κρυονέρι- έχει ζητήσει την αρωγή της σε θέματα κλαδεμάτων δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.