logo


Το γερανοφόρο του Δήμου ξεκίνησε χθες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωί την αποξήλωση παράνομα τοποθετημένων πινακίδων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αρχής γενομένης από τη Λ. Μαραθώνος. Υπό την επίβλεψη της εντεταλμένης για το πράσινο δημοτικής συμβούλου Α. Πέππα οι υπάλληλοι αφαιρούν μεθοδικά πινακίδες και ξεχασμένα πανώ στα ψηλά σημεία των στύλων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σε δέντρα, σε περιφράξεις κ.λπ. Παράλληλα, όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου, από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποξήλωση των πινακίδων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

photo 2-50   photo 3-37

Επιπλέον, έχουν κρατηθεί οι αριθμοί τηλεφώνων που αναγράφονται στις πινακίδες, ώστε να ενημερωθούν οι διαφημιζόμενοι πως σε περίπτωση υποτροπής, είναι υπόχρεοι στην καταβολή προστίμων, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου. Σειρά, υπενθυμίζεται, θα έχουν οι καταστηματάρχες: Η Δημοτική Αστυνομία έχει εντοπίσει και καταγράψει τις παράνομες πινακίδες, εντός των ημερών θα σταλεί ειδοποίηση για την απομάκρυνσή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η αποξήλωση θα γίνει από συνεργεία του Δήμου.

Καινούργια παγκάκια και κάδοι σκουπιδιών τοποθετούνται σε κεντρικές πλατείες της πόλης, μετά από σχετική προμήθεια του Δήμου, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη καθαρισμός περιμετρικά των λεωφορειακών στάσεων σε κεντρικούς δρόμους, σημεία που συχνά αποτελούν μικρές χωματερές. Για τις στάσεις τις ίδιες, εξάλλου, που σήμερα είναι πεδίο λαμπρό για δημιουργικές φαντασίες, υπάρχει η σκέψη να στολισθούν με graffiti, μετά από σχετική πρόσκληση σε νεολαίους του Διονύσου.

Τέλος, έδαφος κερδίζει και η σκέψη για τη δημιουργία ανοιχτών χώρων για σκάκι, σε πλατείες και Κοινόχρηστους Χώρους, όπως η πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, στην Κίου στο Διόνυσο, η πλατεία της Ροδόπολης, η πλατεία Κορολή στη Δροσιά κ.λπ.