logo


Το χώρο του Γεωργικού Συνεταιρισμού στη Σταμάτα, που συστεγάζεται με την αποθήκη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παραβίασαν άγνωστοι, χθες βράδυ Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Β. Πέππα, αυτή είναι η τρίτη φορά που παραβιάζεται ο χώρος: Η πρώτη είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2014, και η δεύτερη δυο μήνες αργότερα, ενώ και στις δυο περιπτώσεις τότε, οι άγνωστοι αφαίρεσαν χλοοκοπτικά μηχανήματα που φύλασσε εκεί η Δημοτική Κοινότητα.

photo-323

Χθες οι δράστες παραβίασαν με λοστό την κεντρική είσοδο, σήκωσαν την μπάρα ακριβώς από πίσω και έσπασαν και το λουκέτο, δείχνοντας πως γνώριζαν καλά το χώρο, ενώ αυτή τη φορά δεν αφαίρεσαν τίποτα, μια που τα μηχανήματα της Κοινότητας έχουν μεταφερθεί αλλού. Η παραβίαση έγινε αντιληπτή σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου το πρωί ενώ αμέσως, σύμφωνα με τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Π. Τσούκα, προσήλθε η Αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και αναμένεται η Σήμανση για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων. Ο κ. Τσούκας δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, στο χώρο είχε βάρδια υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος όμως είναι πλέον αδειούχος.

Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο ο χώρος του Συνεταιρισμού χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ πρόσφατα αυτή η συγκατοίκηση πήρε μια μάλλον περίεργη τροπή: Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, πριν από λίγο καιρό ο Δήμαρχος Διονύσου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με στόχο να διερευνηθεί αν τα βιβλία του Συνεταιρισμού φυλάσσονταν στο Κοινοτικό Κατάστημα και με ποιο τρόπο απομακρύνθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ο Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας, με μέλη του αγρότες της περιοχής, είχε για πολλά χρόνια αδρανήσει, ενώ συνέχιζε να μοιράζεται το χώρο του με την Κοινότητα παλαιότερα, με το Δήμο σήμερα. Το τελευταίο διάστημα πάντως φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια αναβίωσής του, μια που η ενεργοποίηση και αξιοποίηση του Συνεταιρισμού προς όφελος της Κοινότητας αποτελεί θέμα συζήτησης σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου.