logo


Με απροσδόκητη κόντρα ανάμεσα σε δυο εντεταλμένες συμβούλους της Διοίκησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξ αναβολής (σ.σ. από την περασμένη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία πάντως αυτή τη φορά σημειώθηκε πλήρης απαρτία- κι ακόμη παραπάνω: Παρόντες ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης.

photo 1-48

Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την τακτοποίηση του χάους (σ.σ. ή τραγέλαφου ή καθεστώτος ομηρίας και δύο ταχυτήτων, όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής) που επικρατεί στη Δροσιά με τις εμπορικές χρήσεις, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τους περιορισμούς στην επιφάνεια, το ίδιο το Εμπορικό Κέντρο και τις αντιφατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που το αφορούν, ένταση υπήρξε ανάμεσα στην εντεταλμένη για την Πολεοδομία, και εισηγήτρια του θέματος, Π. Ταουξή και την ενταλμένη για το πράσινο Α. Πέππα. Η τελευταία υποστήριξε την αναβολή του θέματος μια που όπως είπε, αγνοούσε τα έγγραφα που συνόδευαν την εισήγηση (ενστάσεις, προσφυγές, αποφάσεις άλλων συλλογικών οργάνων κ.λπ.). Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση της κ. Ταουξή, που αξίωνε από τη συνάδελφό της να γνωρίζει τις συνήθεις αυτοδιοικητικές διαδικασίες, με το επιπλέον δεδομένο πως η κ. Πέππα είχε στη διάθεσή της τουλάχιστον δυο εβδομάδες για τη σχετική ενημέρωση, μετά και από την αναβολή της συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα. Η ένταση ανάμεσα στις δυο δημοτικές συμβούλους συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του Δημαρχείου, προκαλώντας μάλιστα την παρέμβαση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη.

photo 2-49

Ανεξήγητη ήταν και η στάση του Πρέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδια: Παρόλο που στην αρχή της συζήτησης ο κ. Λυρούδιας ζήτησε από την Επιτροπή γνωμοδότηση τακτοποιητική των όσων ισχύουν στη Δροσιά “που διαταράσσουν την οικονομική ζωή της πόλης”, φάνηκε δηλαδή έτοιμος για τη λήψη της όποιας απόφασης, εν συνεχεία εμφανίστηκε να υπαναχωρεί και πρότεινε τη διακοπή της συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα, τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων και τη συνέχιση της συζήτησης ώστε τα βήματα που θα ακολουθήσουν, και που αφορούν σε πολεοδομική και νομοθετική τακτοποίηση της εμπορικής δραστηριότητας, να είναι πολύ προσεκτικά.

Υπενθυμίζεται εδώ πως για το Εμπορικό Κέντρο της Δροσιάς έχει εκδοθεί Νομαρχιακή απόφαση του 1992, που ορίζει Πολεοδομικό Κέντρο με χρήσεις γενικής, περιγράφοντας όμως χρήσεις αμιγούς κατοικίας για την ίδια περιοχή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε ιδιοκτήτες ακινήτων- κάποιοι από τους οποίους   παρακολούθησαν τη συνεδρίαση- και φέρνοντας τις τοπικές αρχές σε αδιέξοδο ή και σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως παραδέχθηκε ο παρευρισκόμενος Πρόεδρος της Δ.Κ. Δροσιάς Χ. Ποτίδης.

photo 3-35

Για την ιστορία να σημειωθεί πως η πρόταση του Αντιδημάρχου περί διακοπής της συνεδρίασης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, με την εισηγήτρια να διαφοροποιείται ζητώντας από την Επιτροπή να αποφασίσει τουλάχιστον για την αναγκαιότητα να τροποποιηθεί το σημερινό καθεστώς.

Όπως δηλαδή είχε γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει για την αναγκαιότητα διάνοιξης-διαπλάτυνσης της οδού Κουλουψούζη στον Άγ. Στέφανο, παραπέμποντας σε περαιτέρω διερεύνηση τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής.