logo


Προχωρώντας στην υλοποίηση της πρόσφατης (3 Φεβρουαρίου) απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου περί αυστηρής εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόπουλος με σημερινή ανακοίνωσή του επισημαίνει πως επεβλήθη ήδη το πρώτο πρόστιμο, ύψους 1000 ευρώ, για ρίψη αποβλήτων σε δρόμους και στο δίκτυο ομβρίων. Στην ανακοίνωση επιπλέον υπενθυμίζεται πως η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης είναι υποχρεωτική και καλούνται οι κάτοικοι, από τα ακίνητα των οποίων ήδη διέρχεται το δίκτυο, να προχωρήσουν άμεσα στη σύνδεσή τους:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η δημοτική κοινότητα Κρυονερίου γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για ρίψη λυμάτων στους δρόμους και στην αποχέτευση ομβρίων της κοινότητας από συμπολίτες μας, οι οποίοι παραβλέποντας το κοινό καλό, βλάπτουν ανεπανόρθωτα την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η περίοδος ανοχής που επέδειξε η νέα δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί, έχει περάσει.

Στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε. Κρυονερίου, ομόφωνα έλαβε την απόφαση για την εξαντλητική εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Διονύσου, ο οποίος προβλέπει για τη ρίψη αποβλήτων, πρόστιμα της τάξης από 1,000 ευρώ έως 5,000 ευρώ ανά παράβαση.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη επεβλήθη το πρώτο πρόστιμο των 1,000 ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε εξαντλητικούς ελέγχους κάνοντας ακόμα και τομές για να διαπιστώσουμε παράνομες συνδέσεις με τους αγωγούς ομβρίων της Δ.Ε. Κρυονερίου.

Επίσης θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης είναι υποχρεωτική και καλούμε τους συνδημότες μας από τα ακίνητα των οποίων ήδη διέρχεται αποχετευτικό δίκτυο, να προβούν άμεσα σε σύνδεση.

Ο Δήμος Διονύσου αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας, έχει προβλέψει την ύπαρξη δόσεων για το τέλος σύνδεσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Χριστόπουλος Δημήτριος