logo


Την ίδια ημέρα- Τρίτρη 9 Φεβρουαρίου- που τα 11 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια αθωώνονταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τις κινητοποιήσεις στις Αφίδνες το 2009 και το 2010, συνεδρίασε στο Δημαρχείο Διονύσου η διαδημοτική Επιτροπή Ωρωπού, Κηφισιάς και Διονύσου με στόχο τη δρομολόγηση συντονισμένων κινήσεων κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων. Σχετικό είναι και το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά και τις εργασίες για την ανέγερση των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, που είναι σε εξέλιξη στην Νέα Ερυθραία, συνεδρίασε στις 9/2/2016 η Διαδημοτική Επιτροπή των δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού και με γνώμονα τις αποφάσεις των τριών Δημοτικών Συμβουλίων και της Περιφέρειας Αττικής που αντιτίθενται στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής, αποφασίστηκαν σε πρώτη φάση τα ακόλουθα:

– Να γίνει έλεγχος νομιμότητας του κτιριακού συγκροτήματος που κατασκευάζεται και την προσκόμιση στον Δήμο Κηφισιάς όλων των σχετικών αδειών και των μελετών που τις συνοδεύουν.
– Επιβάλλεται οι Δήμαρχοι των περιοχών να απαιτήσουν άμεση συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, προκειμένου να του καταθέσουν την πάγια θέση των τριών Δήμων και την αντίθεσή τους στην επιβολή νέων διοδίων.
– Την ενημέρωση των πολιτών με την διακίνηση έντυπου υλικού.
– Την ανάρτηση πανό σε σημεία των τριών δήμων.
– Την συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων από την Διαδημοτική Επιτροπή και τον συντονισμό για την περαιτέρω κλιμάκωση των αγώνων μας.

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Η απαλλακτική απόφαση των δικαστηρίων για τους συμπολίτες μας που κατηγορήθηκαν επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, δικαιώνει τον αγώνα τους και είναι μια πρώτη νίκη
Θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Με αφορμή, ειδικότερα, την ανέγερση των γραφείων της Νέας Οδού στη Ν. Ερυθραία (στον παράπλευρο της Εθνικής Οδού), η διαδημοτική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η έναρξη των εργασιών  για την κατασκευή των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στην Νέα Ερυθραία, φανερώνει  ότι η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα ανεχτούν και την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης. Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει:
– Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων
Διεκδικούμε άμεσα:
Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!

Ζητάμε:
·        Συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ   
·        Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών.
·         Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ
·        Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!!   

Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας!