logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου, με την ομιλία του δρ Φιλοσοφίας και συγγραφέα κ. Μιχάλη Κασιμίτση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, στο πλαίσιο κύκλου διαλέξεων.

07-3

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Ηλ. Υφαντής ο οποίος αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή πορεία και το επιστημονικό έργο του ομιλητή.

Ο κ. Κατσιμίτσης στην ομιλία του, που είχε θέμα «Ελευθερία, επιλογή, ευθύνη: ο αγώνας για την ανάληψη του εαυτού», αναφέρθηκε στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, καθώς και στους παράγοντες που την επηρεάζουν τις επιλογές των ανθρώπων. Αναφέρθηκε επίσης στους τρόπους βελτίωσης της διαδικασίας, η οποία οδηγεί στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και την ουσιαστική ατομική ελευθερία.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και γόνιμος διάλογος των παρευρισκομένων πολιτών με τον ομιλητή.

01-8

Ο κ. Υφαντής δήλωσε μετά την εκδήλωση: «Η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία υποστηρίζει σειρά προγραμμάτων πρόληψης και συμβουλευτικής για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο δήμο. Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών διοργανώνει, επίσης, σειρά διαλέξεων με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, οργανωμένη με επαγγελματισμό και ποιότητα».

04-3

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης Στέλλα Σοφία Μαγγίνα, η Δημοτική Σύμβουλος Πόπη Ταουξή και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ροδόπολης Μανώλης Κόκκαλης.